Startsida / Inlägg

Drottningens liv i ny tv-serie

av Jenny Alexandersson
skarmavbild-2016-11-07-kl-14-14-03

Det är nog ingen som har missat att Netflix nya tv-serie The Crown har börjat rulla. Jag fick se hela säsongen en vecka innan den släpptes på Netflix och det är lätt att låta sig uppslukas av alla intriger, vackra miljöer och påkostade kostymer. Men man behöver inte vara insatt i den brittiska monarkins historia för att uppskatta serien, den är lika intressant oavsett om man är intresserad av kungahuset eller inte.

skarmavbild-2016-11-07-kl-14-15-02

I fredags gästade jag P1 Kultur för att prata om serien tillsammans med Göran Everdahl och programledaren Roger Wilson. Det blev ett samtal om trovärdighet, skandaler och risken att göra tv-serier om människor som fortfarande är i livet. Och så avslöjade både jag och Göran vilken svensk kunglighet vi helst skulle vilja se i en svensk serie. Lyssna på programmet här nedan!

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB