Startsida / Inlägg

Bästa bilderna från Victorias och Daniels besök i Italien

av Jenny Alexandersson
skarmavbild-2016-12-19-kl-15-50-28

Victoria och Daniel tillbringade tre dagar i Italien i förra veckan för att stärka banden mellan länderna. Syftet med besöket var att lyfta hälso- och kulturfrågor och att främja svenskt näringsliv. Med på resan var lille Oscar medan Estelle var kvar hemma i Stockholm. Här är ett urval bilder från resan som varade mellan torsdag och lördag. De startade resan i Rom och avslutade i Milano. Här ovan kliver kronprinsessan ut ur en Volvo-lastbil när hon och Daniel besökte Volvo Group i Milano.

skarmavbild-2016-12-19-kl-15-51-40

Hand i hand på promenad i Rom. Victoria och Daniel besökte bland annat Svenska Rominstitutet som är basen för svenska arkeologiska utgrävningar och vetenskaplig verksamhet i Italien. Victorias farfarsfar Gustav VI Adolf var en drivande kraft när institutet grundades 1926.

Victoria höll även ett tal under ett FN-seminarium som hade temat  ”Step it up together with rural women to end hunger and poverty”. Här kan du läsa Victorias tal!skarmavbild-2016-12-19-kl-15-52-12

I Milano träffade kronprinsessan den svenska designern Anna Sterner i hennes butik Frip.skarmavbild-2016-12-19-kl-15-52-46

Livat värre var det under besökte hos Birgittasystrarna på Birgittahuset på Piazza Farnese i Rom. Daniel och Victoria hade ett möte med Moder Tekla som nyligen gått i pension från rollen som generalabbedissa och Moder Fabian som tagit över efter henne.
skarmavbild-2016-12-19-kl-15-53-07

En hel del skratt blev det.
skarmavbild-2016-12-19-kl-15-53-32

Victoria och Daniel träffade även Mauro Baldissoni som är generaldirektör för fotbollsklubben AS Roma. Victoria fick en snygg tröja med sitt namn på ryggen vid arenan Campo Pio XI. De fick veta mer om projektet ”Calcio Insieme” (Fotboll Tillsammans) där barn med funktionsnedsättning ges möjlighet till högkvalitativ fotbollsträning.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB