Startsida / Inlägg

Skilsmässan i Luxemburg chockade alla

av Jenny Alexandersson
skarmavbild-2017-01-25-kl-11-18-21

Minns ni det här fina bröllopet? Prince Louis av Luxemburg som är son till storfursteparet Henri och Maria Teresa gifte sig i september 2006 med Tessy Antony.

Det som gör det här paret unikt i den kungliga världen är deras fantastiska historia. Tessy som var en helt vanlig tjej gick med i armén när hon var 18 år och 2004 var hon en del av FN:s fredsbevarande styrkor i Kosovo. Det var i det militära som hon träffade prinsen och de höll sin relation hemlig länge – ända tills storfurste Henri (till folkets stora förvåning)  plötsligt deklarerade att han skulle bli farfar för första gången, det var i september 2005. En månad senare föddes sonen Gabriel. Då var Louis och Tessy 19 år gammal och det var säkerligen inte det lättaste att bli förälder så ung. Sex månader senare gifte sig paret och året efter fick de sonen Noah.

I samband med bröllopet var prins Louis tvungen att avsäga sig alla sina titlar eftersom Tessy inte var av adligt eller kungligt ursprung. Han fick behålla titeln prins som en hederstitel, men 2009 gav storfurste Henri tillbaka den kungliga titeln till sin son och även Tessy fick titeln prinsessa.

Men nu skiljer sig paret efter 10 som gifta. I ett officiellt uttalande säger Tessy så här:

”Det är med sorg som jag konstaterar att Louis och jag skiljer oss efter 12 år tillsammans. Trots vår separation kommer vi alltid att vara enade i föräldraskapet till våra två dyrbara pojkar. Det är extremt sorgligt för oss båda att inse att vi kommer gå skilda vägar från och med nu. I dessa utmanande tider ber jag er att värna vårt privatliv och speciellt våra barns privatliv. Inga fler kommentarer kommer att ges för närvarande.”

Beskedet kom som en chock för luxemburgarna.

I en intervju en kort tid innan nyheten om skilsmässan blev offentlig var paret med i en tv-intervju för RTL för att prata om sitt bröllop i samband med att de firade 10 år tillsammans. De tänkte tillbaka på den stora dagen och Tessy beskrev sina känslor så här:

– När jag kom in i kyrkan var det väldigt känslosamt… att se min man. Det är väldigt svårt att sätta ord på det. Det var underbart.

– Vi tittade på bröllopsvideon häromdagen oh det var kul att se oss själs. Jag hade redan glömt många saker, små detaljer. Det var en vacker dag.

Då var det ingen som anande deras hemlighet att äktenskapet var över.

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB