Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine blir författare

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-02-15 kl. 10.35.36

Vad spännande! Prinsessan Madeleine har ett hemligt bokprojekt på gång! Expressen träffade prinsessan i samband med besöket på barnbiblioteket i London igår och då avslöjar hon att hon håller på att skriva en barnbok. När hon fick frågan om vad hon sysslar med på dagarna kom det här svaret:

– Det är inte så att jag inte gör något alls. Visst, jag är mycket med mina barn, men sedan har jag mitt Childhood-engagemang som tar en del av min tid. Och sen håller jag på med ett eget projekt, mitt bokprojekt.

Hon vill hålla projektet hemligt, men säger att det ligger inom barnboksvärlden.

– Så vi får se, framöver, vad det kommer att bli. Ni kommer att få veta mer.

Om jag får ge mig på en gissning så tror jag att det kommer att handla om något av de ämnen som Madeleine möter i sitt arbete med Childhood. Kanske en pedagogisk barnbok om barns rättigheter på något vis? Det ska bli väldigt spännande att få höra mer om Madeleine projekt.

Madeleine är inte den enda som skrivit böcker i familjen. Hennes syster Victoria, faster prinsessan Christina, farfars bröder prinsarna Bertil och Sigvard och många fler har tidigare gett ut böcker.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB