Startsida / Inlägg

Superfest när kung Willem-Alexander firar 50 år

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-02-21 kl. 16.10.36

Den 27 april fyller Nederländernas kung Willem-Alexander 50 år och det kommer att firas med en riktig baluns. Nu avslöjar hovet att planeringen inför festligheterna innefattar en galamiddag den 28 april tillsammans med – håll i er nu – 150 holländare som är födda samma dag och år som kungen. Dessa människor bjuds in till kungliga slottet i Amsterdam för en festlig middag tillsammans med kungen och drottningen.

Skärmavbild 2017-02-21 kl. 16.12.56

Jag har ju träffat både Willem-Alexander och Máxima och speciellt drottningen är en riktig partypingla så jag kan tänka mig att det här blir ett kalas att minnas.

Självklart kommer det att bli många kalas under den här veckan och vi kommer garanterat att få se Victoria och Daniel i Nederländerna under firandet. De står varandra mycket nära, WillemAlexander är ju gudfar till prinsessan Estelle. Ja den här traditionen med fadderskap mellan de kungliga familjerna går långt tillbaka i tiden. Drottning Beatrix är fadder åt kronprinsessan Victoria som i sin tur är fadder åt nioåriga prinsessan ChatarinaAmalia. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Tobias Johannesson, Ellinor Brenning, Hanna Lindström och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB