Startsida / Inlägg

Prins Daniel i nytt bokprojekt – vinn boken!

av Jenny Alexandersson
sagasagor

I dag kommer den här fina boken ut i handeln. Ni känner säkert igen författaren – Josefine Sundström – hon har skrivit flera romaner och ni som har barn hemma vet nog att hon även skriver barnböcker. Böckerna Saga-sagor handlar om Saga Louisa Larsson som hamnar i olika vardagshändelser som ibland leder till problem och hur hon löser dem.

Det som är speciellt med boken här ovan, ”Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen”, är att den ges ut i samarbete med prins Daniels organisation Gen-pep och bokförlaget Bonnier Carlsen.

Se Daniels tal vid lanseringen av Gen-pep här nedan.

Gen-pep, som startades av Victoria och Daniel förra året, jobbar för att barn och ungdomar ska röra på sig mer. Vi svenskar är ett av Europas mest stillasittande folk. Många fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid och endast var åttonde trettonåring rör på sig tillräckligt mycket varje dag. Det är naturligtvis inte bra.

Den här boken ska inspirera till mer aktivitet i barns liv och den är uppdelad i två delar. Den första är en berättelse om Saga och den andra uppmuntrar barn och föräldrar att aktivera sig tillsammans med många tips på rörelser och lekar.

– Vi vill att alla barn ska få samma chans till ett hälsosamt liv. Med Sagasagors vardagsnära ton hoppas vi inspirera fler till rörelse, säger Prins Daniel.

Nu lottar jag ut 5 exemplar av ”Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen” här på Hovbloggen.

Allt du behöver göra är att svara på frågan – vilken stor idrottsprofil är projektledare på Gen-pep? Maila ditt svar samt namn och adress till mig på jenny.alexandersson@aftonbladet.se senast den 10 maj för att vara med i utlottningen.

Lycka till!

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB