Startsida / Inlägg

Carl Philip och den dåliga självkänslan

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-10-31 kl. 17.09.05

För en månad sedan gjorde journalisten och författaren (och min tidigare chef) Caroline Engvall en intervju med prinsparet på Kungliga slottet. Idag kan man läsa reportaget i SJ:s tidning Kupé.

I ett nytt projekt som heter ”Vi är Dyslexialand” vill Carl Philip och Sofia rikta fokus på en av deras hjärtefrågor – dyslexi.

– Vi vill lyfta att dyslexi inte har med intelligens att göra, säger Carl Philip i reportaget.

Han berättar öppenhjärtigt om hur svårt det var att tackla dyslexiproblemen när han var yngre. Många trodde att han var dum och lat, men lika svårt var det att handskas med de egna känslorna av otillräcklighet.

Skärmavbild 2017-04-19 kl. 09.48.11

– Den dåliga självkänslan finns i viss mån fortfarande kvar hos mig och den är svår, när man känner att man inte kan leva upp till normen för hur man ska vara. Jag känner mig obekväm och det tar tid när jag ska skriva, även ett sms. Då får jag ta hjälp av nära och kära och andra hjälpmedel, till exempel stavningskontroller eller röstinspelning. Det är tur att vi lever i en sådan tid att sådan hjälpmedel finns, säger Carl Philip.

I kampanjen Vi är Dyslexialand berättar flera förebilder om sina erfarenheter kring dyslexi. De lyfter fördelar med att vara annorlunda och kampanjen ska höja självförtroendet hos barn och ungdomar som är drabbade. Den 21 november avslutas kampanjen med ett symposium på Kungliga slottet under temat ”Du kan bli vad du vill”.

Här kan du läsa hela reportaget! 

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Raluca Dintica och Edit Lindblad
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB