Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine och Chris har fått en dotter

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2018-03-09 kl. 10.23.12

Hurra och grattis för Madeleine och Chris som har fått sitt tredje barn. I natt klockan 00.41 föddes den lilla flickan på Danderyds sjukhus. Hon vägde 3465 kilo och var 50 cm lång. Det var en naturlig och komplikationsfri förlossning enligt hovet.

”Barnet är friskt och välmående”, skriver hovet på sin hemsida.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster, säger Chris i ett pressmeddelande.

Skärmavbild 2018-02-07 kl. 17.28.45

Den lilla tjejen är nummer 10 i tronföljden och kungaparets sjunde barnbarn. Eftersom flickan är så långt ifrån tronen kommer hon, precis som sina syskon Leonore och Nicolas, att leva ett ganska fritt liv och kunna välja vilka kungliga plikter de vill ha. Hon kommer alltså kunna välja utbildning och arbete, men ändå ha en kunglig status.

Skärmavbild 2018-03-09 kl. 10.23.00

Kungaparet som befann sig på en skidresa i Kloster i Schweiz när beskedet kom avbryter sin semester för att kunna träffas sitt nya barnbarn.

I dag vid lunchtid skjuts det en salut på 21 skott till barnets ära. På måndag är det dags för en tacksägelsegudstjänst Te Deum och även en konselj där kungen berättar vilken namn och vilken titel barnet ska få.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB