Startsida / Inlägg

Fler klänningar Nobel 2018 – Sara Danius klänning är ett ställningstagande

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2018-12-10 kl. 17.14.03

Vi måste ju ta oss en titt på några av de andra gästernas klänningar också. Svenska Akademiens tidigare ständiga sekreterare Sara Danius får hela Konserthuset att explodera i sin fantastiska klänning. Det här är ett statement som heter duga. Kvällens tema för Nobel är mod och Nobelstiftelsen uppmanar särskilt till att uppmuntra kvinnligt mod. Och vad är inte den klänningen om inte ett modigt ställningstagande?

Sara Danius är inte rädd för att ta plats eller att bli ett samtalsämne och det hedrar henne på alla sätt och vis. De flesta känner ju till att hon lämnade sin roll som ständig sekreterare under dramatiska former efter mycket bråk och interna konflikter inom akademien. Här sitter hon ikväll i en maffig och färgstark kreation som ett utropstecken bland alla svartklädda män. Det här gillar jag! Och jag är så nyfiken på vem som har skapat hennes klänning!

Skärmavbild 2018-12-10 kl. 17.14.20

Någon som alltid klär sig i annorlunda klänningar och som också gärna tar ställning med sina kläder är kulturministern Alice Bah Kuhnke. Ikväll bär hon en specialdesignad klänning av återvunna sidenskjortor från Stockholms Stadsmissions eget design- och modemärke Remake. Designteamet bakom klänningen består av Marie Teike och Karin Sterner. Till klänningen bär hon smycken från svenska Baumgarten Di Marco.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB