Startsida / Inlägg

Säsongspremiär av Kungligt med Jenny Alexandersson

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2019-01-17 kl. 13.46.23

Så var det äntligen dags! I morse hade vi säsongspremiär av Kungligt med Jenny Alexandersson i vår studio på Aftonbladet. Som vanligt rattade programledare Maria Bjaring sändningen med säker hand och bästa Sara Ericsson, hovreporter på Kungliga Magasinet, var såklart på plats. Det hon inte vet om kungligheter är inte värt att veta.

Vi pratade bland annat om att prins Daniel trampade lite i klaveret i SVT:s ”Året med kungafamiljen”. Han var med vid invigningen av Ockelbos nya ishall tillsammans med ett gäng legendarer inom hockeyn.

Skärmavbild 2019-01-17 kl. 14.01.31

När Daniel blev intervjuad av tv-teamet kallade han laget för ”killarna” – samtidigt som en av Sveriges genom tiderna bästa kvinnliga hockeyspelare, Maria Rooth, var en del av laget tillsammans med en annan kvinnlig spelare. Maria stod precis bakom Daniel i sändningen. Men prinsen som ju är extremt noga med att idrottslivet ska vara inkluderande och inte utesluta någon gjorde en riktigt bra grej. Han ringde upp Maria Rooth och bad om ursäkt.

Skärmavbild 2019-01-17 kl. 14.00.52

(Victoria och Oscar på läktaren tillsammans med farmor och farfar Olle och Ewa)

Hon beskrev samtalet från prinsen så här på sitt instagramkonto.

”I telefonen låter Prins Daniel ångerfull på rösten och jag känner att han menar allvar när han ber om ursäkt. Han skäms. Jag tänker att det är precis det här som tar oss framåt. Vi hamnar alla i situationer där normer omedvetet styr oss. Det är så normer fungerar. Som en gammal vana. Skillnaden är när man har modet att be om ursäkt, att reflektera. Jag tror att det är just den insikten hos oss som kommer att lösa upp förlegade normer och strukturer. Tack Prins Daniel för ditt mod. Det är så här vi gör det tillsammans”.

Vi pratade även om drottning Silvias organisation World Childhood Foundation och det faktum att den fyller 20 år i år. Det kommer såklart att uppmärksammas och firas på många sätt under året.

Skärmavbild 2019-01-17 kl. 14.06.22

Vi pratade även om den riktig doldis i den kungliga världen. Kolla in den här släktingen till prinsarna Harry och William – han heter Arthur Chatto och har över 95 000 följare.

Skärmavbild 2019-01-17 kl. 13.49.40

Så här glada och nöjda var vi efter sändningen i morse. Vi har fått väldigt många mail och meddelanden med frågan om när vi är tillbaka i rutan – och nu äntligen är vi här igen! Varje torsdag på TV3 och Aftonbladet tv klockan 08.45.

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB