Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för October 2009

- Sida 1 av 4

Ljus med eftertanke

av Helena Aro

I dag tänder jag ett ljus för mamma, pappa, mormor, morfar, farmor och farfar. Och för min 20 åriga katt Elise som avled för tre veckor sedan. Det var tungt, hon har ju varit med mig större delen av mitt vuxna liv, från den trånga ettan på Södermalm till hus på landet där hon fick avsluta sitt långa kattliv. 

En dag med eftertanke, tacksamhet och kanske en hyllning till livet… även om jag inte åker Sverige runt för att tända ljus på släktens gravar så tänder jag några ljus inne och några lyktor ute i trädgården… det väcker något speciellt i själen! 

Dessa vackra ljushållare i rökfärgat glas kommer från Dixie.

Bild 6.png

Pumpa pyssel

av Helena Aro

Att karva i pumpor känns inte speciellt svenskt, jag har faktiskt aldrig gjort det trots att barnen tjatat. Men att gå till mina nära och käras gravar och tända ljus ligger mig varmt om hjärtat. Kanske gör jag en kombo i år. Jag karvar en vacker pumpa och ställer på mammas grav? Här är några försök jag gjorde inför förra lördagens tidning. Lätt som en plätt och otroligt dekorativt!

pumpor 144.JPG

Så här fint ser det ut på dagen, dekorera med lite höstblommor så får du ett välkomnande arrangemang i rabatten.

pumpor157.JPG

På kvällen blir det en dramatisk känsla med ljusstrålarna som sipprar ur pumpans skal. Vill du få mer inspiration, gå in på pysseldrottningen Martha Stewarts hemsida, där finns allt för ett lyckat Halloween party.

Kategorier pyssel

Julfotografering

av Helena Aro

Nu står julen för dörren, i alla fall här på tidningen Härligt Hemma. Vi är i full gång med alla möjliga julteman. Igår fotograferade vi diverse julpynt hemma hos mig. Oj vilket kaos det blev, jag har pynt, glitter och barr i heeeela huset. Och barnen blev överlyckliga när dom kom hem…. ”Är det julafton snart?”. Besviket tittade de på när jag packade jag ner allt i påsarna igen. 

Men de fick varsin pepparkaka i alla fall 🙂

julgranar 122.JPG

Den här ugglan tillhör en av mina favoriter i år, den kommer från danska märket Miss Etoile, kolla vilka blå ögon den har!

julgranar 062.JPG
Kategorier jul

Höstfärger

av Cecilia von Mentzer

Det är nästan smärtsamt vackert ute just nu. Höstens färger fullkomligt exploderar och jag vill bära in dem alla. I samband med att vi gjorde omslaget till vår Höstmysetta tog jag denna bild. Visst är det fantastiska färger i den? Kuddar från Himla, Hemtex, Mimou.

På promenad nere på västkusten i helgen tog jag bild på min favoritvik och hittade till och med nyponbuskar som fortfarande blommade. Ljuvligt!IMG_0394.jpgIMG_0410.jpgIMG_0412.jpg

Hästar, design & ekotänk!

av Helena Aro

Sitter och surfar runt och hittade detta suveräna företag som satsar på unika ekomöbler, Environment furniture. Fantastiskt vackra möbler med nytänkande former och rå design. Jag gillar inte bara deras ekotänk (läs mer på deras hemsida!) utan även deras vackra tavlor med hästar på. De stora tavlorna förmedlar en vildhet och styrka och passar kanon i lite avskalade, stilrena miljöer. Eller hur?

Bild 28.png

Det otroligt vackra skåpet går igen i tavlans sepiatonade färg. Den råa väggytan i sten förstärker även det rustika ekotänket liksom den stora lerkrukan.

Bild 25.png

Jag älskar den här sängen som påminner om gamla lastpallar.

Bild 20.png

Modernt, rustikt och lite etniska influenser på samma gång, coolt!

Här nedan är en bild från tidningen House Beautiful, en vacker bild i sin enkelhet med det svart vita fotot på en skimmel. Även här blandas naturen in, den gamla trästubben tillsammans med den vackra gulddekorerade stolen, blir en härlig mix.

Bild 7fhouse beautiful.png

En annan fantastisk bild är denna matplats med ett stort hästporträtt, från golv till tak. Detta matrum tillhör tidningen House Beautifuls showroom 2009 och är designat av Thom Felicia (ni vet en av killarna i Fab five).

 Thom Filicia.png

Ha en skön tisdag!

Härliga slott

av Helena Aro

Idag var vi ett team på åtta personer och fotograferade på ett slott utanför Stockholm. Det var en otroligt intensiv dag, men jag blev så inspirerad av alla vackra miljöer, både ute och inne. Känner att det är dags att boka in en slotts weekend igen, med massor av god mat och avslappning. Hittade en lista över lite slott och herrgårdar Har du något tips på ett bra slott?

IMG_0305.JPG

 

iii = industriella inrednings influenser

av Helena Aro

Att influenser från industrilokaler har smygit sig in i inredningen idag går inte att ta miste på. Mitt i den vita shabby chic looken hänger ofta grova metallampor med tjocka tygsladdar, gamla ruffiga plåtskåp och rostiga verktyggskåp får nytt liv i de lantliga, rustika köken. Först ut är den ryska arkitekten och designern Peter Kostelov. Här har en inrett en enrummare i Moskva på 86 kvm och delat upp den i flera olika små och funktionella rum, allt i grova metall material. Foto: Zinon Razutdinov. Längre ner kommer mer industri inspirerade bilder. Ha en skön söndag!

Bild 21.png Bild 17.png Bild 18.png Bild 19.pngBild 20.png

Här nedan är ett snyggt skåp från franska Atelier Charivari. Borde finnas många liknande på nedlagda regementen runt om i Sverige.

ateliercharivari.canalblog.com 5.jpg

Här nedan ett feminint sovrum från tidningen Living etc. Stålrörssängen och plåtskåpen bryter skönt mot de mjuka kulörerna på tapeten och i sängen

Bild 43livingetc.png

Här ett rufft plåtskåp i en feminin miljö. Foto från danska Bolig magasinet.

bolig mag.png

Här är ett vardagsrum som tagit in flera industridetaljer som matchar de ruffa materialen i soffan och på golvet. Bild hämtad från Homeaccentstoday.com 

homeaccentstoday.com.png

Sista bilden kommer också från tidningen Living etc. Här en skön brittisk miljö där nytt och gammalt blandas. Den stora lampan är pricken över i.

Bild 69living etc.png

Glöm inte…..

av Helena Aro

I morgon, lördag kommer Härligt Hemma ut i butik igen. Denna vecka har Cecilia gjort en stor mys special med glödheta kaminer och vår matexpert Jon bjuder på tjejmiddag. Självklart är det också ett hemma hos reportage, denna gång i ett 1800-tals torp, massor av avkopplande kryss och den gripande berättelsen om Annes uppväxt på barnhem.

Glöm inte att köpa Härligt Hemma 🙂

IMG_0256.JPG

 

IMG_0257.JPG
Kategorier härligt hemma

Inredningsdrömmar

av Helena Aro

Mina vanligaste drömmar på nätterna är att jag inreder. Jag brukar hoppa från hus till hus (som i ett tv spel) och tapetsera och matcha med tyger och accessoarer. (Hmmmm kanske inte en sån dum idé, ett inrednings dataspel. Tänk att få välja bland hundratals tapeter, möbler, färger och stilar…!!!!!!)

Nåväl, min näst senaste dröm var att jag inredde Fuglesangs rymdraket med Tricia Guild tapeter och chesterfield fåtöljer. Mitt stora bekymmer var hur jag skulle få fast fåtöljen så den inte skulle flyga runt. Jag vaknade så klart innan jag kom på lösningen!

Igår natt drömde jag om att göra en till tavelvägg här hemma, jag fixade och trixade men blev aldrig klar, synd, hade varit kul att se mitt resultat! Eftersom jag uppenbarligen inte får uppleva känslan att slutföra något i drömmarna så googlade jag runt för att få lite inspiration….. varsågoda!

tidn living etc.png

Inte för att jag vet vad det är på väggen men den rustika, slitna känslan och mjuka färgerna gör denna väggdekoration full med namn, väldigt tilltalande och personlig. Foto: Living etc.

tidning living etc.png

Även en samling tallrikar med olika motiv och färger kan bli så här dekorativt på en köksvägg. Foto: Living etc.

Bild 10.png

Fotografen Deborah Whitlaw Llewellyn har plåtat detta otroligt grafiska rum i svart och vitt med en tavelvägg full med bara svart ramar. Coolt, stilrent och charmigt!

Här nedan följer tre helt olika rum från Domino magazine. Tavlorna på väggarna gör rummen ytterst personliga.

Domino.png domino magazine.png domino mag.png

 

 

Afternoon tea

av Cecilia von Mentzer

Lite muffins och småkakor piggar alltid upp och gör omgivningen glad! Vi har just avslutat en redaktionsfika här en torsdag som denna. Jag köpte silikonformar och använde till muffinsbaket för första gången, så smidigt och miljövänligt. De på bilden är från Habitat. Kakburken kommer från Housedoctor och köps i set om tre. Ha en skön fortsatt dag!

IMG_0406.jpg

 

Sida 1 av 4
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB