Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för November 2009

- Sida 1 av 3

Kuddar piggar upp

av Cecilia von Mentzer

Gjorde adventsfint i helgen förstås, vad skönt det är med stjärnorna och ljusstakarna som piggar upp. Vi var en sväng på Åhléns också och köpte lite nya kuddar till soffan. 5-åringen varde den med God Jul på! Det gjorde hon rätt i. I går blev det ett lass lussekatter också. Julens dofter gör mig lycklig!

IMG_0470.jpg IMG_0468.jpg

Min drömlampa

av Helena Aro

Jag har länge letat en snygg lampa att ha i köket, både ovanför köksbordet och ovanför diskbänken. Nu ääääntligen har jag hittat den, men ack vad den är dyr!!! Jag får försöka övertala min man att det är lampan med stort L, att vi bara inte kan leva utan denna suveräna lampa! Tyvärr är han inte så lättköpt och definitivt inte på saker som redan är färdigslitna! Lampan kommer från Spiti och kostar 2795 kr.

Får väl ge mig själv en välförtjänt julklapp i år 🙂

 469.jpg.

Kategorier kök

ÄNTLIGEN!

av Helena Aro

I morgon torsdag kommer äntligen Aftonbladet stora, tjocka (116 sidor), glansiga julbilaga, alldeles proppfull med underbara recept, roligt och enkelt julpyssel, festligt mode, julpyntade hem, prunkande julblommor, grandekorationer med mera. Både Ernst och Nigella har listat sina julmåsten för oss, och Cecilia har tagit fram de snyggaste stakarna och stjärnorna. Tidningen är sååå fin och hela redaktionen har jobbat stenhårt för att den ska bli så innehållsrik och inspirerande som möjligt.

Här kommer några teasers ur tidningen (tyvärr lite dålig bildkvalité då dagsljuset vid skrivbordet är allt annat än ljust!)…. trevlig onsdag!

IMG_0409.JPG IMG_0410.JPG IMG_0420.JPG IMG_0422.JPG IMG_0419.JPG IMG_0423.JPG

 

 

Kategorier härligt hemma, jul
Taggar jul

julklappstips!

av Helena Aro

På önskelistan i år har jag inte mycket, känns mer som jag vill ta det lugnt och bara njuta med familjen. Men, ett gott te, mysiga tofflor som går att värma i micron, en laptopbricka och en god polkatryffel från Åre chokladfabrik skulle sitta som en smäck denna jul…. och allt detta finns att köpa på Bluebox.se.

Har du något kul julklappstips?

mikrotofflor bluebox.pngpolkatryffel bluebox.png

 

Bild 12.pngBild 16.png

Julens blommor…

av Cecilia von Mentzer

… är äntligen här! Igår köpte jag ett gäng hyacinter och satte på rad. Så här ser ut i mitt köksfönster nu. Blomlycka!

IMG_0460.jpg

Dessutom var jag och fotografen Börje på Drottningsholms slott och kollade in Julens blommor i arrangemang av bland annat Gunnar Kaj, blomsterkonstnär, som gör blommorna till Nobelfesten sen 10 år. Pampigt! Inga uppsättningar för hemmabruk kanske men så oerhört vackert med till exempel en mängd vita julstjärnor eller en amaryllisuppsättning.

IMG_0466.jpgIMG_0467.jpg

Härliga kök

av Helena Aro

Att ha ett stort kök, där hela familjen och alla gäster kan umgås samtidigt är en dröm för många. Jämför man kökstillverkare utomlands och här i Sverige så måste jag säga att jag tycker vi ligger i framkant, i alla stilar, både lantligt, modernt, retro och klassiskt. Mer än så behöver jag inte säga en söndag som denna, varsågoda och njut av lite köksinspiration!

housebeauti.png

Här ett amerikanskt lantkök från tidningen House Beautiful med underbara marmorbänkar och söta lampor.

Bild 24.png

Här ett skönt retrokök i 50-tals stil från Decorpad.com. Snyggt med svart, vitt och gröna accenter.

living.png

Denna matplats från Living etc är ljus och luftig med sina stora fönster, sitt vita bord och rustika vitmålade plankgolv, de grå stolarna bryter snyggt! Bordslamporna med industrikänsla finns likadana hos Mio.

Bild 26.png

Supersnyggt med ett vitt kök och mörkbrunt golv, även om luckorna har en lantlig stil så ger golvet en modern och stilren känsla. Foto från Decorpad.com.

house beautifu.png

Det är inte alla förunnat att ha en stor köksö, här ramar de svarta stolarna in köket på ett snyggt sätt. Foto från tidningen House Beautiful.

traditional home.png

Härligt grovkök med lite industrikänsla. Tunnelbanekaklet gör sig snyggt ända upp till taket och den stora fläktkåpan ger en rustik känsla samtidigt som den skapar rymd. Foto från Traditional Home.

Bild 31.png  Bild 28.png

Båda dessa kök kommer från Decorpad.com. Till vänster ett modernt kök med rostfria detaljer ända upp till tak vilket ger en storkökskänsla. Till höger ett lantkök, som trots den smala genomgången ger  ett luftig och ljust intryck tack vare den vita kulören på golv, luckor och kakel. De maffiga kökslamporna ger köket ett pampigt intryck.

Bild 27.png

Ännu ett kök från Decorpad.com, återigen ett mörkbrunt köksgolv som står sig snyggt mot de vita luckorna. De industriinspirerade lamporna är pricken över i, de tar snyggt upp det rostfria från kökets alla vitvaror och spiskåpa.

Bild 29.png

Ett ljust och luftigt kök från Decorpad som både känns modernt med sin spis och fläktkåpa, lantligt med kranen och de spröjsade vitrinskåpen och lite retro med den ljusblå färgen på kakel och stolsdynor. Snyggt!

compact concepts.png

Avslutar med ett annorlunda kök för den extremt trångbodde från Compact Concepts. Det snurrbara köket innehåller allt ett kök ”ska ha” och finns i såklart en mängd färger och varianter. Spännande!

Kladdiga saffransmuffins!

av Helena Aro

Har i kväll bakat i särklass de godaste saffransmuffins jag någonsin ätit. I detta recept finns även mandelmassa i, vilket gjorde dem perfekt kladdiga inuti. Mums!

I kväll blir det smyckestillverkning framför teven, och ett glas fikonlikör. I morgon kommer massvis med köksinspiration in på bloggen, välkommen att kika! Fortsatt skön lördag.

julpyssel 089.JPG
Kategorier jul, sötsaker

Stilsäkra muffins

av Helena Aro

Ohhh, i kväll har jag fått reda på en hemlighet. En riktigt praktisk och supersnygg inredningspryl som kommer visas på Formex i januari. Den är så smart, och jag tror den kommer bli en riktig storsäljare, kanske till och med nästa års julklapp! Själv kommer jag köpa minst två av denna produkt. Jag får verkligen bita mig riktigt hårt i tungan för att inte berätta något, men jag har blivit lovad att få vara först att berätta om lanseringen. Så håll utkik här på bloggen, några dagar INNAN Formexmässan.

I kväll köpte jag några riktigt söta muffinsformar på Inreda.com. I helgen ska här bakas saffransmuffins! Min kille på fem år vill bli militär, och vad passar då inte bättre än camouflagemönstrade formar?! Tjejen valde dessa underbara i turkost med blommor på!

Och den som vill hitta smarriga muffinsrecept i alla dess former hittar dem på Dagensmuffin.se.

I morgon är det fredag, nice!

Bild 17.pngBild 19.png

Och självklart finns det massor av nya mönster och färger att välja på hos Inreda.com, dessa två blev också mina favoriter….

Bild 18.pngBild 22.png

 

Tjuvstarta julen….

av Helena Aro

I går tog jag in flera tallkvistar och satte i gamla silverkannor lite här och var, det blev så vackert! Sen tände jag massivs med ljus medan barnen satt och klippte ut bilder ur leksakskataloger för att göra önskelistor till tomten. Hmmm, måste fundera hur jag mer kan tjuvstarta julen, har du några tips?

tallkvist051.JPG
Kategorier jul
Taggar jul, silverkanna

Kolla skärbrädan!

av Cecilia von Mentzer

Bagaren och kocken, www.bagarenochkocken.se, har klivit fram som en av mina favvosajter när jag letar nya och snygga prylar till köket. Kolla in vårt senaste inköp hemma: En supersmart box med 4 stycken skärbrädor i flera färger, från engelska designföretaget Joseph Joseph. Du kan använda den till olika typer av livsmedel fisk, grönsaker, rått kött, tillagat kött. Sånt gillar vi! 

IMG_0455.jpg
Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB