Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för December 2009

- Sida 1 av 3

Tick tack…..

av Helena Aro

Då var det snart nyår igen. Ännu ett år har gått och vi, Cilla och jag är så tacksamma för alla besök här på bloggen. Vi är nya i gemet, har bara haft bloggen i ca tre månader, men den har gått över all förväntan. Vi hade velat ha ett forum, eller en chattsida där man kan ställa frågor om allt möjligt som gäller inredning, så vi hade kunnat möta er läsare på ett bättre sätt. Men det kanske kommer när vi blir mer varma i kläderna :-). Vi blir i allafall jätteglada när ni lämnar kommentarer och synpunkter på våra inlägg! 

Nåja, nedräkningen har börjat, här bjuder vi på ett gäng klockor! Gott nytt år till er alla från Helena och Cilla!

1.1765 parcourrier 60 cm.png2. 1295 kr frank form: svenssons.se.png

3.Clas Ohlson 99 kr..png 4.499 kr stiligt.se.png

5.jula 149 kr.png 6.Clas Ohlson 249 kr.png

7.nuncinredning 495 kr.png 8.395 parcourrier.png

9.ikeA 149 KR.png 10.lagerhaus 499 kr.png

1. www.parcourrier.se 1765 kr 2. Frank form/ www.svenssons.se 1295 kr 3. Clas Ohlson 99 kr 4. www.stiligt.se 499 kr 5. Jula 149 kr 6. Clas Ohlson 249 kr 7. www.nuncinredning.se 495 kr 8. www.parcourrier.se 395 kr 9. Ikea 149 kr 10. Lagerhaus 499 kr.

Härt nedan en klocka från www.stiligt.se, 999 kr.

stiligt.se 999 kr.png

 

Kategorier inredning
Taggar klocka, klockor

Proffsigt!

av Helena Aro

En tisdag som denna, skulle jag kunna älta om att vår vattepump här hemma har gått sönder. Men det tänker jag inte. Utan istället ska jag visa några bilder från en av mina favoritfotografer… proffsiga Trine Thorsen. Hon har förmågan att få en suverän, levande känsla i alla slags bilder hon tar, och inte så konstigt att hon jobbar för tidningar runt om i hela världen, så duktig som hon är! Här är några vackra inredningsbilder hon tagit.

Bild 16.png Bild 22.png Bild 19.png Bild 23.png Bild 5.png Bild 20.png Bild 13.png

 

 

 

Kategorier inredning

Franska influenser

av Helena Aro

Jag kan tycka det är lite kul att läsa utländska dagstidningar på nätet, de flesta har som vi här i Sverige, bilagor på de olika dagarna. Detta resulterar i ett ganska varierande innehåll på deras hemsidor. Ikväll låg jag och läste The Independent och hamnade såklart på deras inredningssidor. Hittade en gulligt hem i södra Frankrike, där två antikhandlare bor, fotografen Claire Richardson har plåtat det personliga hemmet.

Bild 7.pngclaire richardsson.png Bild 9.png Bild 11.png
Kategorier inredning

Akutpynta…

av Helena Aro

Ja nu är det snart dags…..  så här kommer lite sista minuten inspiration…..

Julkulor är ett enkelt sätt att snabbt få julstämning till bords, de tre första bilderna kommer från Country Livings hemsida.

Jcountryliving46.png countryliving47.png

countryliving48.png 

Grankvistar kan man göra mycket vackert med, allt från dörrkransar och girlanger eller bara lägga som en dörrmatta utanför dörren är välkomnande för gästerna. 

martha35.png

martha36.png Foton från Martha Stewart.

Och så här mysig såg vår juldukning ut i Härligt Hemma förra året. Hoppas ni alla läsare som hittat till Cillas och min inredningsblogg får en riktigt, riktigt mysig jul! 

juldukning.png

 

 

Kategorier jul

En pälsklädd haj!

av Helena Aro

Idag blir det ingen inredning, har helt stiltje i huvudet efter en dag full med inredningsfotograferingar.

Jag ÄLSKAR dock katter som det blir fullt av idag, här på bloggen. Själv har jag en kvar, döpt till det intelligenta (!) namnet ”Ms Miss”, hon är en pigg dam på 19 år som fortfarande jagar möss och springer ute om nätterna. Men något senilt har flugit i henne så hon jamar lite väl mycket i en entonig stämma, kan vara ganska irriterande klockan fyra på morgonen.

Jag följer inte speciellt många bloggar, surfar oftast spontant och planlöst. Men så hittade jag denna underbara kattblogg ”3katter”. ”Hajen” och ”Zeke” är mina nya idoler, två vackra pälsbollar av rasen Maine Coon. Liknar mer stora lokatter, sååå coola! Tjejen som har bloggen, Daniella, är en fena på att fotografera, så kolla in alla hennes fantastiska bilder på bloggen (även på hennes tredje katt, en lurvig Ragdoll)!

När min ”Ms Miss” så småningom tackar för sig vill jag definitivt ha en avkomma från någon av dessa herrar!!

Ha en skön måndag!

Bild 23.png hajen.png

Ovan ”Hajen” och nedan en måttligt sur ”Zeke”….

Bild 22.png Bild 20.png

Jag och ”Ms Miss” framför datorn…

Msmiss.jpg
Taggar maine coon

Personliga disktrasor.

av Helena Aro

Nu är det nedräkning på allvar fram till julafton. Barnen har gjort egna julklappar i form av egendesignade disktrasor. Superenkelt med textilpennor, man behöver inte ens stryka på färgen, bara låta dem torka i 24 timmar. De ville aldrig sluta rita!

Ikväll ska jag fortsätta sy härliga vårkuddar till fotograferingen i morgon, färgerna går i lila, rosa, gult och lime. Hur de ser ut får ni se i slutet av januari i Härligt Hemma.  Ha en skön söndagkväll!

IMG_0456.jpg
Kategorier pyssel
Taggar disktrasa, pyssel

Ny nätbutik.

av Helena Aro

Jag är just nu inne i ett rustikt ”stim”… älskar grått och beige och ruffa material som trä och zink. Nätbutiken Kung Karusell har många vackra ting som jag är sugen på att köpa (har för tillfälligt köpstopp hemma!). De har bland annat ett av mina favoritmärken Olsson & Jensen.

Tar nu sats för en lång snöfylld väg hem, ha en trevlig torsdagkväll!

Bild 26.png Bild 27.png 

Bild 28.png Bild 24.png

Gran och glass i stora lass.

av Helena Aro

Så här såg det ut när barnen klädde granen förra helgen, rött, vitt. lite guld och grönt (sorry för dålig bildkvalite, fotat med mobilen!). Låter kitschigt men faktum är att den är väldigt vacker!

Måndagar känns tunga, då tycker jag man ska unna sig något extra gott. Har ni smakat Ben & Jerrys glass med kakdeg i? Aaaahhh, så god, och jag förstår att det är en av deras bästsäljare!!!

IMG_0465.jpg

Prova denna glass, du kommer inte bli besviken 🙂

Bild 13.png
Kategorier jul
Taggar ben jerry
Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB