Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för February 2010

- Sida 1 av 3

Liiite vårkänslor!

av Helena Aro

Idag var jag ute på stan och roddade grejor till en fotografering. Först åkte jag till Ikea, alltid bra att vara där tidigt! Men det tänkte hundratals andra människor också, som just fått sin lön idag!

Jag slank in en sväng på badrumsavdelningen eftersom vi ska renovera vårt badrum snart. Vi har redan alla grejor till badrummet, men jag var tvungen att se om jag kunde hitta en lösning till barnens tandborstkrig varje morgon. Vårt handfat är helt enkelt för trångt, och jag orkar inte tjata ”du får borsta först i morgon”, en gång till. Hittade detta, avlånga fat med två blandare, helt perfekt!

IMG_0598.jpg

Jag skummade snabbt igenom Ikea och hittade en söt matplats för den som har ett trångt kök, perfekt att göra som en alkov med förvaring även ovanför sittplatsen!

IMG_0599.jpg

Sen åkte jag vidare in till stan, trots snön fick jag lite vårkänslor! Himlen var klarblå, någon enstaka minusgrad bet i mina kinder och inne på Sia blommade det för fullt! 

IMG_0601.jpg IMG_0600.jpg

I morgon är det fredag, äntligen!

 

 

 

Taggar vårkänslor

Vårfint!

av Helena Aro

Ramlade in på Sias hemsida, de har sååå fina saker i deras kollektion nu till våren. På fredag och måndag plåtar jag inredningsreportage, ska definitivt springa förbi och låna lite saker till fotograferingarna där!

Bild 29.png Bild 30.png Bild 31.png

 

Kategorier inredning
Taggar sia, vårfint

Kakmonster

av Cecilia von Mentzer

IMG_0613.jpgJag erkänner, jag är ett kakmonster. Och matmonster. Jag älskar att läsa mattidningar, recept och bakar gärna både bröd och bullar. Men jag får inse att jag har mött min överman! Förra veckan stod de här godsakerna och väntade på mig hemma. Vårt kök fick bilda fond för en fikaplåtning av avancerad sort. På fatet står de ljuvligaste cupcakes och macarons, skapade av Åsa Hellgren. Håll utkik, för i bilagan Härligt hemma den 6 mars kommer både recept och ”Så gör du”! Jag ska faktiskt försöka själv.

Helena stylar…

av Cecilia von Mentzer

Kuddpuffning är a och o.… och jag med. I bilagan den 13 mars kan ni se resultatet! Vi gör om hemma hos mig och vi hade så kul! Ett teamwork av bästa sort. Kul med all färg som är på väg in nu. Och bara en så lätt sak som att byta ut kuddar lyfter ju en hel inredning! 

Butiken med stort B!

av Helena Aro

Gaaah… har hittat en såååå fin inredningsbutik, i USA såklart! Butiken heter Restoration Hardware och har massor av inspirerande miljöer och otroligt fina möbler och accessoarer. En härlig mix av franskt lantligt och urbant New Yorkliv. Kolla in dessa härliga bilder…. behöver inte säga så mycket mer än så idag!

Bild 28.png Bild 20.png Bild 13.png Bild 29.png Bild 30.png Bild 23.png
Kategorier inredning

Coola element!

av Helena Aro

Brrr, nu är det kallt! Kung Bore släpper inte taget om Sverige än på ett tag verkar det som. Längtar efter värme och tankarna far direkt till de klassiska elementen. Vi tog bort nästan alla element i huset när vi skaffade luftvärmepump. Skönt, eftersom jag tycker de är ganska missprydande.

Googlade lite på element, såklart (nyfiken som jag är!!) först ut hittade jag utländska företaget Carisa som satsar på lite moderna och annorlunda element.

radiator Carisa.png Bild 10.png

Ruggiga England verkar ligga i framkant när det gäller element, Glass Radiators heter en firma som gör element i glas. De har många i sitt sortiment, till och med konsttavlor med motiv i glas som man sätter på väggen. Här en enklare variant…

Bild 23.png

Här ett gult konvektorelement från brittsika The radiator works.

Bild 14.png

På en annan brittisk hemsida, Living house, finns allt för badrummet. Här finner man flera olika handduksvärmare med cool design, flera kan även användas som vanliga element i hemmet.

Bild 23.png Bild 18.png

En av de större firmorna i England heter Radiator Factory har ett enormt utbud på element, detta ”klassiska” element i ny tappning tycker jag är supersnyggt, kolla in fötterna i plexiglas!

Bild 18.png

I-Radium är ett italienskt företag, kolla in deras hemsida med flera olika element gjorda i trä! Snyggt!

Bild 20.png

 

Min favorit är ändå holländska företaget Droog, supercoolt element som blir som en tavla i rummet, designad av Joris Laarman.

Bild 18.png

Sverige är ju verkligen en mager marknad i detta ämne…. vi ligger långt efter när det gäller snygga element! Avslutar med några svenska sidor som säljer någorlunda moderna element….

Epecon, Comfort Circle, LVI, Nobö.

Kategorier inredning
Taggar element

Små kök med stil

av Helena Aro

Långt ifrån alla bor i hus med stora kök. Och även husägare har trånga kök. Men det går ju att få mysigt ändå. Kolla in dessa kök som både har atmosfär och lite färg. De första fyra köken kommer från Country Livings hemsida.

Det första köket här känns både rustikt och ytterst personligt med alla tavlor på väggarna. Skönt stuk med flera industriinspirerade lampor och det grova plåtskåpet i mitten som fungerar som en rullbar köksö.

Bild 23.png

Ett lantligt kök med svarta luckor, svartmålade spröjs på fönstren, marmor och ett rustikt träbord i mitten. De gula detaljerna piggar upp köket och den rostfria spisen ger en modern känsla.

Bild 11.png

När man målar väggar ljusblått i ett kök blir det ofta stilfullt och luftigt. Snyggt o praktiskt att det satts upp en hylla till vänster med förvaring för grytor o kastruller!

Bild 19.png

Charmigt kök i retrostil, turkos, grönt och rött.

Bild 14.png

De sista två köken kommer från Bolig magasinets hemsida.

Dessa kök förmedlar en bohemisk känsla, en blandad mix på porslin och burkar i olika pastelliga färger ger en retrostil till köket. Kolla in det snygga Smeg kylskåpet som man anar längst ned till höger. För övrigt vill min älskade man köpa ett svart Smeg kylskåp, vilken seger!!!! Jag har inte ens tjatat! Det kommer bli snyggt till mitt lantliga kök i svart och vitt!

boligmag.png Bild 11bolig.png

 

Kategorier kök
Taggar kök

Konst-igt på väggarna

av Helena Aro

Jag har tipsat om allposters.com förut. Men de har en vintage avdelning som har såå snygga planscher/ tavlor….. skapar definitivt ett ha-begär!!! På deras hemsida kan man även prova att sätta upp planscherna i olika möblerade miljöer. Här försvinner en timme i ett nafs….Och mina tankar snurrar friskt var jag kan tänkas ha diverse olika motiv, toaletten, i hallen, köket…..

Bild 72.png

                    Bild 11.png

Bild 11.png

                     Bild 11.png

Bild 11.png

                         Bild 10.png

Bild 10.png

 

 

Kategorier inredning
Taggar planscher, tavlor

Ljuvliga badrum….

av Helena Aro

I kväll har min hjärna kortslutning, önskar jag hade ett varmt bad att krypa ned i. Istället sitter jag här, trött och fryser framför en utbrunnen brasa. Bjuder på fem ljuvliga badrum från tidningen Housebeautiful…..

Bild 1.png Bild 2.png Bild 3.png Bild 30.png Bild 36.png
Kategorier badrum
Taggar badrum
Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB