Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för April 2010

- Sida 1 av 1

Ett vitt hem…

av Helena Aro

Det är betydligt lättare att ha en blogg under vinterhalvåret 🙂 Då söker man all slags inspiration med ljus och lykta….

Nu när våren är här kommer allt naturligt, energin och lusten är tillbaka och man vill bara verkställa alla idéer man samlat på sig under vintern.

Det skulle vara roligt att få feedback från er besökare, vad vill ni läsa om på bloggen, eller se för inspirationsbilder?

Här kommer i alla fall ett vitt hem från brittiska sajten Shoot Factory. Kanske lite väl vitt men smaken är ju som baken 🙂

Trevlig valborg!

Bild 21.png

Vilsamt vardagsrum, men några blommor på bordet och i fönstret hade ramat in rummet fint.

Bild 28.png

Skönt när man bryter allt det vita med detaljer i mjölkigt bruna nyanser.

Bild 25.png

Snyggt, nattduksborden lyfter hela inredningen. En personlig tavla ovanför sänggaveln hade gjort sig perfekt här.

Bild 29.png

Vackert med det brutna taket!

Bild 23.png

Trots det grandiosa rummet med öppen spis är bordet och stolarna enkla vilket gör stilen mer bohemisk och avslappnad. (Det här rummet har säkert en gång i tiden haft heltäckningsmatta, röda medaljongtapeter och mörka chesterfieldfåtöljer framför den öppna spisen) Här, i den vita stilen, tycker jag man kunde tagit det steget längre med ruffare plåtstolar och en maffig zinkkruka på bordet med blommor i. På väggarna kunde man satsat på något som sticker ut mer än dessa små tunna guldramar. Snyggt att de låtit golvet behålla sin färg och struktur!

Bild 27.png

Gulligt flickrum som en gräddglass med smakerna vanilj och jordgubb. Kanske hade ett namn/ budskap i rosa bokstäver ovanför sängen satt lite mer personlig prägel på rummet? Kanske några foton ovanför byrån?

Bild 24.png

Britter och deras badrum är något speciellt, och väldigt långt ifrån vår egen höga standard här i Sverige. Här tycker jag en stor palm skulle stå och att speglarna skulle få behållit sina guldramar, då hade rummet genast blivit mer levande. Men vilken rymd!

Bild 31.png   Bild 20.png

Entrén är härlig! Fönstren och golvet är så vackra att här behövs det inget mer!

Kategorier inredning
Taggar vitt hem

Rum för fyra!

av Helena Aro

Min dotter har snart vuxit ur sitt rosa flickrum så det är dags för makeover. Vi ska bygga en lång loftsäng längs en hel vägg och under ett långt skrivbord där hon kan göra läxor, pyssla och ha sin dator. Det kommer bli perfekt när hon har kompisar som ska sova över!

Hittade lite fina bilder på nätet med rum som har många sängar….

 

www.handmadecharlotte.com.jpg

Dessa sängar med gardiner för varje krypin är ju hur mysig som helst! Snygg förvaring under sängerna! Bilden lånad från Handmadecharlotte.com.

 

www.southernstudio.com.jpg

Detta är ju ett praktiskt sätt att utnyttja hörnet i ett rum. Hörn blir ju lätt ”döda ytor” när man inreder och här har man satt belysning i varje liten alkov, härligt att slippa alla sladdar. Bilden lånad från Southern Studio.

 

Bild 15.jpg

Den här bilden har jag haft liggandes länge i en mapp på min dator, tyvärr vet jag inte vart den kommer ifrån. Men visst har de utnyttjat väggen på ett snyggt sätt, stilfullt och praktiskt med en trappa i mitten!

 

 

 

 

Kategorier sovrum
Taggar våningssäng

Läskig fjällstuga eller trärent i NY?

av Helena Aro

Det är inte många svenskar idag som spontant älskar våra furuklädda fjällstugor rent utseendemässigt. De flesta är grymt ostylade och relativt lika inuti, som stöpta i nån slags fjällstugs-form. Men på nåt sätt gör det inte så mycket heller, eftersom de alltid är förknippade med semester och avkoppling… och något högst tillfälligt.

Här är dock ett trivsamt hem, fullt av olika träslag från Shelter Island, New York. De mjuka bruna nyanserna lyfter försiktigt fram möbler och textilier och ger ett ombonat, stilfullt och behagligt intryck.

 

Bild 11.jpg

Väggarna är granplank som är både slipad och vitsåpad. Det ger ett ursnyggt intryck, grovt och stilrent på samma gång.

Bild 15.jpg

Golven är slipad ek som de lämnat obehandlade för att få sin vackra råa yta. Spegeln är gjord av cocosnötter, snyggt blickfång på väggen!

Bild 12.jpg

En karta på väggen är både vackert och tidlöst.

Bild 13.jpg

Vitt sänglinne till de ruffa träväggarna, snyggt!

Bild 16.jpg

Hans Wegners klassiska designstolar i ask gör sig perfekt i det avklädda och naturliga hemmet, snygg kontrast till bordet som är tillverkat i aluminium.

Bild 20.jpg

Även pasteller gör sig bra mot de bruna tränyanserna.

Bild 21.jpg

Visst skulle man avnjuta en och annan middag här, och se solen gå ner i horisonten?

Bilderna är hämtade från House Beautifuls hemsida och fotade av danska Ditte Isager.

 

Kategorier inredning

Ralphs kryp-in på Jamaica!

av Helena Aro

Ralph Lauren äger säkerligen massor av hus världen över. Men detta hus på Jamaica, nära Montego Bay, har han och hans fru ägt i över 20 år. Och som hans fru Ricky säger ”We go there as often as we can escape”… och jag förstår dem, vem skulle inte vilja fly hit i tid och otid?? 

 

Bild 21.jpg

Här skulle jag kunna dra mig tillbaka för resten av livet! Rena hälsokuren för själen!

 

Bild 20.jpg

Vem behöver en tv med denna utsikt?

 

 

Bild 14.jpg

Familjen Lauren spenderar stor del av sin tid på verandan. Lite färskpressad juice och en tidning här skulle inte sitta fel.

 

Bild 13.jpg

Kolonialstilen är tydlig. Svajande palmer, mörkbrunt trä och vita möbler finns genomgående i alla rum.

 

Bild 16.jpg

Tänk att vakna till en lätt bris, mosquitonäten fladdrar lätt och solen sipprar in genom persiennerna….

 

Bild 17.jpg

Helt fantastiskt!

 

Bild 11.jpg

Här är Ralph med sin vackra fru Ricky. Bilderna är lånade från Architectural digest

 

 

 

Vågar du pasteller?

av Helena Aro

Nu är det pasteller som gäller!

Ett rum i ljust rosa, svagt ljusblått, mjukt pistagegrönt eller vaniljgult ger en lugn och behaglig känsla. Pasteller bryter även snyggt mot ruffare svart och mörkbrunt. Senaste trenden har även tagit in pasteller i köket, vilket har gjort att köken i retrostil har blivit allt populärare. Kolla in brittiska företaget John Lewis kök!!

 

 

Bild 12.jpg

För många år sedan såg jag en annons i en brittisk inredningstidning på ett kök med ljusblå luckor. Jag rev ut annonsen och sparade den i flera år, för ett sånt kök ville jag minsann ha. Det blev ju inte så, maken satte stopp, men nu har jag i alla fall isblå väggar i köket, vita luckor och svarta granitskivor, och det är faktiskt riktigt snyggt. Så här ser köket i annonsen ut som jag suktat efter i alla år… (tyvärr vet jag inte var bilden kommer ifrån…)

 

47-6.jpg

Rummet här nedan blir man verkligen glad av (precis den här väggfärgen har jag i mitt kök). Snyggt med den ljusgröna vilsängen till den pastellblåväggen. (bilden är lånad från Nirmadas blogg.)

 

www.nirmada.com:blog.jpg

Med pasteller kan man både få en modern stil, retro och romantiskt charmigt. Följande sju bilder kommer från amerikanske Coastal Living, sajten har många snygga hem i milda pasteller.

 

Bild 23.jpg

Både Smeg och Kitchen Aid har pastelliga produkter i sitt sortiment, här rosa kyl och rosa assistent. Härligt med det stora pastellblå skåpet i bakgrunden.

Bild 14.jpg

Kan ett rum kännas mer somrigt med dessa pistagegröna textilier?

 

Bild 16.jpg

Stiligt och charmigt på samma gång, de ljusa pastellerna ger rummet en mjuk och varm framtoning.

Bild 17.jpg

Oj, det här köket gillar jag! Utan tavlan och de rustika lamporna hade det dock inte varit mycket för världen. Tänk vad lite konst kan göra!

 

Bild 20.jpg

Hade jag haft ett torp skulle sovrummet gärna se ut så här, pudriga pasteller i ljusblått och gult!

 

Bild 22.jpg

Snyggt att det ljusblå golvet går igen i tavlan. Sänggaveln av en gammal dörr sätter en personlig prägel på rummet.

Bild 15.jpg

Modernt kök med pastellgrönt lackat trägolv. Ursnyggt! Kolla vad bra det gör sig med tavlan och de gröna bladen i fönstret!

 

Bild 4housebeautiful.png

Denna hall får ju verkligen karaktär med sina isblå väggar. Kolla hur snyggt det står sig mot de breda golvtiljorna! Bilden kommer från House Beautifuls hemsida.

Sista bilden är något man ofta fascineras över när man är utomlands. Många länder, från England till Kuba vågar använda sig av pastellfärgade hus, dörrar och foder. Men det skulle förmodligen bara se konstigt ut i våra rödmålade stugsjälar/ ultramoderna vita-funkis-värld. Eller?

 

 

Bild 11 w.cottagehomedecorating.com.png

Bilden kommer från Cottagehomedecorating.com.

 

 

Kategorier inredning
Taggar pastell

Mer PIP i Sverige!

av Helena Aro

Jisses, insåg att det var en vecka sedan jag gjorde ett inlägg! Tiden verkligen rusar just nu….. det är mycket med jobb, huset, trädgården, barnkalas, skola, dagis och så vidare. Vi svenskar få verkligen fullt upp när ljuset återvänder och vi kryper ur våra iden.

Jag surfade runt och hamnade på nätbutiken C’est la vies blogg. Ni vet PIP Studio som kom med de otroligt charmiga och färgglada tapeterna med blommor och fåglar i turkost, rosa rött och gult? Nu har de en inrtedningskollektion också som snart kommer säljas på C’est la vies nätbutik.

Blir man inte så sugen att köpa hela rubbet!!??

 

Bild 11.jpg

 

Bild 12.jpg

 

Bild 13.jpg Bild 14.jpg Bild 15.jpg

 

 

Kategorier inredning, kök

Brittiskt hem

av Helena Aro

Jaha, då var det blinkande reklamgrejor när jag loggade in på denna sida idag. Har tyckt det varit så lugnt och skönt här, med bara vackra och lugna inredningsbilder, men tji fick jag 🙂

Här kommer ett hem som jag sett i inredningstidningar förut, två killar i London som delar denna fantastiska lya men även hyr ut den till fotograferingar och filminspelningar via Shoot Factory.

Man undrar ju dock hur britterna tänker när de inreder badrum….

Dock härligt med dessa färgklickar!

Fortsatt trevlig onsdag!

 

Bild 30.png

 

Bild 31.png

 

Bild 37.png

 

Bild 36.png

 

Bild 38.png

 

Bild 39.png

 

Bild 35.png 

Bild 34.png

 

Kategorier inredning

Det enkla är så vackert!

av Helena Aro

Har ni tänkt på hur mycket saker man egentligen har hemma!?

Flera uppsättningar glas för olika tillfällen, porslin, elvispar, matberedare, stavmixer, juicepress, mängder av påslakan, högar av tidningar, reklam, dvd-skivor, pärmar, böcker, tvätthögar, motionsredskap, wii-spel, x-box, barnens leksaker överallt, målarpytsar, spackelspatlar, vinterkläder, sommarjackor, skor, väskor… ja listan kan ju göras huuur lång som helst.

Och ibland få jag spel, skulle bara vilja rensa ut ”skiten” och ha exakt bara det man behöver. Hittade detta enkla, rustika hus i England på Shoot Factorys hemsida. Så simpelt och vackert!

Bild 22.png Bild 26.png Bild 21.png Bild 24.png

 Bild 25.png Bild 28.png

Kategorier inredning

Fult med påskpynt?

av Helena Aro

Om sanningen ska fram har jag knappt påskpyntat alls. Några påskharar och fjädrar står i ett litet stilleben på köksbordet, för barnens skull. Jag tycker liksom påsken är ganska ”tacky” med sina grälla färger och kitschiga tuppar och påskkärringar. 

Kikade på Martha Stewarts hemsida och hittade dessa vackra och vårlika påskbilder….

Glad påsk alla!

Bild 10.jpg Bild 11.jpg Bild 12.jpg
Kategorier inredning
Taggar påsk

Tjuvtitta redan nu!

av Helena Aro

I morgon lördag kommer Härligt Hemma! Denna gång 100 sidor tjock, fullspäckad med god mat, inredning och extra mycket korsord. Inredningen handlar om torp, jag åkte iväg och träffade Jasna och Mattias i deras underbara soldattorp….. OJ vad mysigt det var!! I tidningen får du även massvis med tips om hur du renoverar och fixar fönster, fixar hängrännor, vindskivor och fasaden. Ett otroligt fint nummer du inte får missa!

Glad påsk!

Bild 10.jpg Bild 11.jpg Bild 12.jpg Bild 13.jpg
Kategorier härligt hemma
Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB