Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för May 2010

- Sida 1 av 2

En liten tjuvtitt….

av Helena Aro

Det händer mycket nu så här inför sommaren. Pressvisningarna inför hösten är avklarade och jag hann bara med en bråkdel av dem, som vanligt.

Här kommer några bilder från visningarna……..

Åhléns084.JPG

Så här härligt porslin i ren retroanda finns hos Åhléns i höst.

rusta 087.JPG

Till Rustas pressvisning blev vi hämtade (jag, min assistent Helena Magnusson, frilansstylisten Elin Zetterlind Millerud och Lillemor Dahl) i en gammal citrongul amerikanare (som jag nu glömt namnet på). Vi blev skjutsade till Tantos koloniområde, en galet vacker idyll mitt  på Södermalm i Stockholm.

rusta 095.JPG

Stugorna var inredda med diverse höst och julpynt. Det var en ganska märklig känsla att gå runt i dessa försommarprunkande trädgårdarna och kika in i stugor fulla med julpynt!

rusta 088.JPG

Den lilla rosa halmbocken hamnar nog i min dotters rum till julen!

indiska 116.JPG

Indiska bjuder som vanligt på massor av härliga färger. Oj vad jag blev sugen att smyga in färg i mitt annars ganska vita hem!

indiska 132.JPG

Maten på Indiskas pressvisning var fenomenal, oj oj vad spännande och gott det var (och självklart har jag glömt namnet på vad det var!)! Måste genast in och kika på Indiskas restaurang Hurry Currys meny för att se om rätterna finns där.

sia 143.JPG

Efter Indiska fortsatte vi till Sia. Sia bjöd på en skön blandning, från stilrent, klassiskt, till vitt lantligt och industriinspirerade saker. 

sia 151.JPG

Och självklart bjöd Sia på ett överdåd av jul, det var granar, glitter och tomtar överallt. Mitt i allt sitter Lillemor Dahl (Aftonbladets tidigare inredningsjournalist) och vilade benen efter en lång dag. 

Bild 7.jpg

Pressdagen avslutades på en båt nedanför slottet. Där visade möbelkedjan EM deras senaste tillskott, en serie möbler designade av Per Holknekt (Ni vet Odd Molly-killen). Jag ska gå närmare in på hans kollektion en annan dag. Men han var otroligt ödmjuk inför sitt uppdrag och höll ett spännande tal om sina tankar bakom sin design. Möblerna kommer finnas för försäljning i augusti.

 

Kategorier höst, inredning
Taggar pressvisning

Mejla mig dina inredningsfrågor!

av Helena Aro

Det riktigt dumma med denna blogg är att när ni skriver kommentarer på mina gamla inlägg så får inte jag någon notis om det. (Det kommer förhoppningsvis snart en lösning på det problemet)

Lite då och då går jag igenom hela bloggen och kollar efter nya inlägg och frågor som kanske behöver svar, så har ni inte fått svar på en gång, så kommer det!

Jag älskar att få era åsikter, positiva som negativa, om bilderna på bloggen. Och jag älskar att få frågor om allt möjligt som rör inredning. Vill ni ha snabbare svar än på bloggen, mejla mig på helena.aro@aftonbladet.se. Alla får svar 🙂

I morgon kommer lite bilder från höstens färgsprakande visningar. Ha en skön kväll!

house2home.jpg

Här ett färgstarkt sovrum från House to Home.

Kategorier inredning

Coola RUM på ROOM.

av Helena Aro

Nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen… har varit ute och gjort lite inredningsreportage i Dalarna.

Något som slog mig när jag körde förbi Dalälven, det måste vara en av jordens vackraste platser! Mäktigt glider den fram och speglar himmel och landskap i sin blanka yta. Och vattenlinjen nästan slukar landskapet längs kanterna. Naturen är verklgien makalös!

När jag var förbi nyöppnade ROOM på PUB så såg jag också hur naturen hade inspirerat inredningen. De har inrett ett helt våningsplan i flera inspirerande rum, här kan verkligen alla hitta något de gillar!

IMG_1058.JPG

Kolla vad vackert med grankvistarna och den ”vävda” väggen i ljust trä!

IMG_1057.jpg

Naturligt och skandinaviskt med sina råa trämaterial och ljusa inredning.

IMG_1054.jpg

Det här rummet var lite kul med alla läslampor på väggen! Och snyggt med alla blandade mönster på tapeter och textilier.

IMG_1052.jpg

Denna matplats skulle man kunna tro har supercoola tapeter. Men faktum är att de har tagit riktiga, torkade ”hundkex” (modell större, sådana som brukar växa vid vägkanter) och gjort ett stilleben av dem vid den svartmålade väggen. Ursnyggt!

Idag är det höstens pressvisningar på bland annat Åhléns, Rusta, Hemtex, Sia, Indiska, återkommer med härliga bilder!!!

 

Kategorier inredning
Taggar room

Mysigt krypin i trädgården!

av Helena Aro

Det är fredag och jag är ”ledig”. Röjer som vanligt i trädgården och anlägger rabatter och skeppar ut jord. Det är tungt och det värker i hela kroppen, men det ska bli fint i trädgården till sommaren har jag bestämt!

Och jag drömmer om att ha en mysig uteplats, inte bara en matplats på verandan, utan ett litet krypin där man kan fika ostört. Hittade några charmiga bilder på nätet….

De första fyra bilderna kommer från Coastal Living.

Bild 11.jpg

Stora plymer och gräsvippor är så vackert i en trädgård.

Bild 10.jpg

Tänk att ha klätterrosor på denna paviljong. Jag drömmer om att få plantera den vita honungsrosen, måste bara hitta ett bra ställe först!

Bild 15.jpg

Snyggt med en stor duk som solskydd!

Bild 16.jpg

Charmigt bord uppbyggt på en stubbe!

w.housetohome.co.uk.jpg

Mysigt krypin i orientalisk stil. Denna bild kommer från House to Home.

 

Orientaliska skatter!

av Helena Aro

Butiken Raja i Stockholm är helt fantastisk! Varje gång man kommer dit blir man lika hänförd av alla gamla slitna möbler hämtade från tempel och andra hörn i Indien. Här hittar du allt från möbler, speglar, tyger, kakel och tavlor. Även ett urmysigt café finns för den som vill njuta av den orientaliska atmosfären!

Tyvärr är bildkvalitén dålig, då merparten av möblerna står i butikens stora källarlokal utan fönster men kika in på hemsidan för bättre bilder.

PS. nästa vecka kommer en stor container med ännu mer möbler till butiken!

IMG_1059.jpg IMG_1061.jpg IMG_1062.jpg IMG_1066.jpg

 

 

Kategorier inredning
Taggar raja

Aj!

av Helena Aro

Trots vädret har jag röjt och rensat i trädgården hela helgen. Idag är jag mörbultad, minst sagt. Min kropp är uppenbarligen inte van med vedsågning, trädgårdsrens och bära plankor i 10-timmars pass.

Min Iphone med kamera-appen ”Hipstamatic” har följt mig genom helgen, fotograferandet får nya dimensioner i all sin enkelhet.

IMG_1040.JPG

Höstens ljung står kvar i en gammal betongurna, 

IMG_1037.JPG

Att se ormbunkarna sträcka på sig är underbart!

IMG_1038.JPG

Ett gammalt övergivet plåtskåp har nu fått en ny plats och funktion, att ta hand om alla mina fröpåsar och krukor.

Kategorier trädgård

Annorlunda staket och mattor!

av Helena Aro

En blogg som jag kikar in på lite då och då är Stefan Larssons, ni vet inredningskillen som renoverade sommartorp i tv med Isabelle Halling. Han lägger alltid upp lite roliga och udda inredningsprylar och klipp. Bäst gillar jag när man får se saker han själv gjort, han är grym på att göra tavlor och renovera loppisfynd.

Här är en cool bild från hans blogg. Tänk om världen skulle prydas med lite vackrare staket……

Bild 6.jpg

Satt och surfade runt lite på morgonkvisten och hittade en fransk designer Lise Lefebvre som gjort denna annorlunda björnmatta. Riktigt kul och snygg och skulle passa i många hem!

w.360seegallery.com.jpg

 

Den färggranna idyllen!

av Helena Aro

Det finns ett hem som inspirerar mig om och om igen…. Carl Larsson gården. Jag var där för två somrar sedan och gjorde reportage med fotografen Sara Ringström. Jag älskar de små färgglada rummen som fullständigt sjuder av personliga ting och varje gång jag besökt gården vill jag göra om allt hemma.

Jag fascineras av harmonin och lugnet som vilar i alla rum, över de breda trösklarna, över de ibland omöjliga färgkombinationerna, över de abstrakta textilierna, över de korta sängarna, det låga taket, de olika stilbrytningarna på fasaden…. Och även om dessa bilder är vackra så går det inte att jämföra med den speciella atmosfären när man väl är på plats.

Så det kan jag verkligen rekommendera er alla, att ta en sväng om till Sundborn.

Bild 22.jpg

Kolla in snickerierna! Ljuvligt med allt det vita, röda och gröna!

Bild 36.jpg

Köket blir man så glad av! 

Bild 32.jpg

Här är en tavla som Karin och barnen målade till Carl på hans födelsedag (tror jag det var). Se så snyggt tennbägarna gör sig mot det röda och gröna!!

Bild 33.jpg

Karin var en mästare på textilier. Kolla in vilka vackra mönster o färgkombinationer, solroskudden är underbar!

Bild 27.jpg

Även Karin och barnens sovrum går i rött, grönt o vitt. Annorlunda att sätta pärlsponten uppe på väggen, och riktigt snyggt med fönsterluckor på insidan, istället för persienner!

Bild 25.jpg

Här är Karins säng. 

Bild 26.jpg

Här är familjens bibliotek, lite murrigare färgskalor, men känns så rätt idag med mycket skinn, böcker och tavlor, högt och lågt.

Bild 34.jpg

Här är en hörna i Carls stora ateljé. Denna stol var specialdesignad av Carl. Men snickaren tyckte den var så pinsamt ful att han levererade den nattetid till Carl Larsson, så ingen i byn skulle se. Kolla hur vackert allt harmonierar i denna bild!

Bild 37.jpg

Här är gästrummet. Här har många kända människor sovit över, b la Selma Lagerlöf och Anders Zorn. På insidan av sängdörrarna står alla gästers namn inskrivna. Den lilla dörren i mitten på bilden går till ett litet tvättrum där stilen går helt i det klassiska blått och vitt.

 

Jag avslutar med en bild på mitt hus, mitt i renoveringen. Huset var från början en gul vanlig sommarstuga. Nu har vi bytt panel, bytt fönster och just påbörjat att sätta gröna foder runt fönstren på nedervåningen. Ja det går väl inte att ta miste på var vi fått vår inspiration ifrån?

Fortsatt trevlig lördag!

IMG_0996.JPG

Färgglada detaljer

av Helena Aro

Hela tiden går jag runt med känslan att jag glömt något viktigt! Så i kväll går mitt liv ut på att fokusera och stämma av alla post-it lappar mot fickkalendern och almanackan på väggen.

Så i kväll blir det bara två bilder på kök, med färgglada detaljer på. Och snart är det Arga Snickarn på tv, mitt favvoprogram efter Hollywoodfruar.

Fortsatt trevlig onsdag.

www.flickr.com.jpg

Alla färgglada köksredskap ger ett lekfullt intryck. Bilden är hämtad från flickr.com.

idealh.jpg

Härligt att liva upp det trista träbordet med stolar i olika färger! Bilden är lånad från Ideal Home Magazine.

Kategorier kök

Stilfulla sovrum.

av Helena Aro

Jag drömmer verkligen tills jag får göra om mitt sovrum. Men det blir problem, jag har sååå många idéer om hur jag vill ha det!!! Och trots det kommer mitt kommande sovrum att vara exakt lika stort som sängen, alltså 1.80×2.00 meter. Trångt som sjutton, men en rolig utmaning!

Här är 9 sovrum med olika färgval och annorlunda lösningar.

Bild 12ideal.jpg

Ett sobert sovrum i vitt och beige som helt livas upp av de turkosa nyanserna. Sänggavelns mörka turkosa går igen i de randiga gardinerna, de mönstrade påslakanen och det blanka överkastet skapar dynamik med mönster och struktur. Bilden kommer från Ideal Home Magazine.

housetohome.jpg

Ett stilfullt sovrum där den ljusblå, bruna och beiga färgen återkommer i både tapet, sänglinne och gardin, vilket skapar ett lugn trots ränderna. De mörkbruna möblerna ger en tidlös och klassisk känsla. Bilden kommer från House to Home.

Bild www.housetohome.co.uk.jpg

Ett avskalat sovrum som ändå lyser upp tack vare sin cerisa sänggavel. Här kan man antingen själv måla eller klä in en plywoodskiva, limma fast ornament, sätta lister runt eller tapetsera. Bilden kommer från House to Home.

maggymoon.wordpress.com.jpg

Ett vitt och lekfullt sovrum där prickar, rutor och blommor sätter färg på golv, sängtextilier och gardin. Har man svårt för tavlor på väggen kan man istället spika upp väskor/ förvaringskorgar som ett snyggt grafiskt mönster! Bilden kommer från Maggymoon.

homeandg.jpg

Även här ett, egentligen enkelt och färglöst sovrum. Tavlan och sänglamporna är pricken över i. Kul att använda taklampor på varje sida! Bilden kommer från Home & Gardens.

living.jpg

Även här lyser de gula sänglamporna upp det mjuka och harmoniska sovrummet. Skapa separata sänggavlar med exempelvis två stora konstnärsdukar på ram som du klär med ditt favorittyg, ger helt klart en personlig stil i sovrummet. Bilden kommer från Living etc.

Bild 12home&gardens.jpg

För dig som inte vill måla om är detta en perfekt lösning. Istället för tapet eller en färgglad fondvägg kan man borra fast en vacker gardinstång (Indiska brukar ha fina) och hänga över ett iögonfallande tyg. Bilden kommer från Home & Gardens.

ideal home e.jpg

Den här inredningen skapar ett personligt och annorlunda intryck. Den gula tapeten sträcker sig upp till en tavellist där familjefoton breder ut sig. Här matchas gult och trä till max, det gula går till och med igen i tavlorna. Bilden kommer från Ideal Home magazine.

decorpad.jpg

Sista bilden kommer från Decorpad. Återigen är det de turkosa nyanserna som lyfter rummet. Lamporna skapar definitivt en anitk look, tillsammans med tavlorna och sänggaveln. Hade man vilja bryta stilen hade den moderna Kartellampan ”Bourgie” platsat perfekt! 

Kategorier sovrum
Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB