Inredningsbloggen

med Helena Aro

Arkiv för September 2010

- Sida 1 av 2

Smart förvaring.

av Helena Aro

Bor man väldigt trångt och har barn i hemmet krävs det att man har så bra förvaringsmöjligheter som det bara går, annars blir det lätt kaos (och svordommar när man trampar på legobitar i mörkret!).

Barn vill gärna leka i kök och vardagsrum där föräldrarna är, därför kan det vara bra att det finns småförvaring lite överallt, så det är lätt att plocka undan när kvällen kommer.

Första förvaringen kommer från Vedum, så HIMLA SMART att utnyttja kökets golvsocklar till att förvara saker i!

Allt från barnens lego, pussel, papper och pennor…..

vedum.png

Förvaringskorgar kan man lätt köpa billigt på Rusta och andra butiker. Kolla vad smart man kan få till det med lite snöre, (exempelvis lite starkare variant som jutesnöre). Perfekt att utnyttja ett svårmöblerat hörn i badrummet!

Bilden är lånad från bloggen All-ting.

all-ting.blogspot.com.png

Här är en soffa från utländska nätbutiken Europe by net. Ikea borde ju verkligen nappa på den här designen. Hur smart som helst för trångbodda!

Skärmavbild 2010-09-23 kl. 08.43.42.png Skärmavbild 2010-09-28 kl. 20.15.14.png

Hemmakanalen har gjort en praktiskt liten förvaringspall av en drickaback, perfekt för leksaker, tidningar, förvara ljus, sysaker eller andra småprylar i. Hjul att fästa under backen, finns att köpa billigt på Biltema.

w.hemmakanalen.se.png

Dörrar är ofta en ”död yta”, men det finns flera saker man kan göra här. Limma/ tejpa upp mappar/ plastfickor för diverse pappersförvaring. Måla dörren med magnetfärg och använd som anslagstavla. Borra/ spika upp mindre korgar, perfekt för strumpor, underkläder smycken, parfymer etc. I barnens rum kan allt småkrafs få sin speciella korg. Borra fast krokar, eller häng en krokhängare över dörrrkanten och häng upp morgonrockar, prinsessklänningar eller tygpåsar som man kan förvara saker i. Här har insidan av skafferidörren utnyttjats på ett smart sätt. Bilden kommer från Apartment Therapy.

w.apartmenttherapy.com.png 

Här är en specialtillverkad dörr med förvaring i, SMART!! (ser dessutom ut som en lönndörr) 

Skärmavbild 2010-09-29 kl. 13.25.23.png

Ingen plats för alla köksredskap? En stege i taket kan bli perfekt förvaring! Bilden kommer från Apartment Therapy.

apartment.png

Cd-skivor, fotoalbum, böcker, en del av oss (som jag) knöker in det på bästa möjliga plats i någon stor och otymplig skänk eller skåp. Men om man samlar det i dekorativa koffertar är det lätt att möblera om och lätt att ta fram och stoppa undan utan att det blir stökigt! Bilden kommer från Re-nest.

w.re-nest.com.png

Här har man utnyttjat takbalkar och gjort förvaring i taket, uppfinningsrikt! Bilden kommer från Compactliving.

compactliving.wordpress.com:.png

I Ikeas sänggavel ”Malm” kan man också förvara saker ……

ikeas malm.png

Liksom i vardagsrumsbordet från BoConcept.

boconsept.png

Avslutar med en sänggavel, som är en byrå placerad på den platsbyggda sängstommen. Otroligt fiffigt! Bilden är lånad från bloggen Jennys Hus.

jennyshus.webblogg.se.png

 

 

 

Compact living -vardagsrum.

av Helena Aro

Här hittade jag två bilder på en liten charmig lägenhet på bloggen Chris Kauffmann. Här samsas både kök vardagsrum och sovrum i ett enda rum. Tack vare den sammanhållande färgen och stilen så känns det inte alls spretigt, tvärtom harmoniskt. Här har de gömt tvn bakom dörrar, en tv och teknikprylar stökar ofta till ett vardagsrum med sina sladdar och boxar.

Skärmavbild 2010-09-28 kl. 10.08.33.png

På bilden nedan, bortom sängen och bakom soffan, ser man att de satt upp speglar, återigen för att lura ögat att rummet ska se större ut än vad det är. I utländska hem tar de ofta bort vardagsrumsbordet, detta är också ett sätt att få rummet större och barnen kan vara mer delaktiga och leka i vardagsrummets mitt. Vill man avnjuta ett glas vin på kvällen är det smart att ha ett litet i hopfällbart brickbord som man kan smyga fram bakom soffan.

Skärmavbild 2010-09-28 kl. 09.41.46.png

Det är långt ifrån alla lägenheter som har högt i tak, för att lura ögat kan man tapetsera randiga tapeter, med ränderna på höjden. Denna bild kommer från bloggen Highstreetmarket.

highstreetmarket.blogspot.com.png

Även denna bild kommer från bloggen Highstreetmarket. Här har man delat av ett rum med en bokhylla som både har extremt mycket förvaring samt släpper igenom lite ljus till det avgränsade rummet. Ikea har en likadan hylla som heter ”Biträde” respektive ”Expedit”.

Skärmavbild 2010-09-22 kl. 22.25.00.png

På denna bild har kök och vardagsrum stilrent delats av med ett vitt draperi. Färgskalorna är lugna i grått, vitt och svart. Bakom gardinen hade man kunna ha en säng som lätt skulle smälta in i miljön. Bilden kommer från Living etc.

Bild 1livingetc2.png

Avslutar med två bilder från Ikea. Här har vardagsrummet återigen delats av med en bokhylla. Bokhyllan har några täcka lådor vilket gör att det inte ser så rörigt ut, samtidigt som den släpper in ljus. Hade man haft riktigt trångt här hade man kunnat ha en säng bakom bokhyllan med ett draperi in till matrummet.

Skärmavbild 2010-09-28 kl. 09.19.27.png

På sista bilden kan man se hur ett litet vardagsrum kan bli riktigt ombonat. Vid fönstret finns ett litet skrivbord och till höger  om det går bokhyllan runt hörnet. Hörn är ofta opraktiska, något man ska försöka utnyttja, som här på bilden. Färgskalorna är återigen dova, brunt, vitt och svart skapar ett lugn. Se hur korgmaterialen går igen, från halmhattarna, kistan och korgarna uppe i tvhyllan. Trots att vi svenskar har många mörka månader om året är vi dåliga på att ljusätta våra hem. I det här rummet finns fem ljuskällor, det är praktiskt och skapar en mysig atmosfär.

ikea.png

Vi syns i morgon igen, då blir det smart förvaring!

/Helena

Kategorier vardagsrum

Compact living -sovrummet.

av Helena Aro

Idag börjar en vecka full med compact living-inspiration! 

Jag börjar med denna bild från Decorpad, inget compact living över denna bild, MEN… har man en långsmal etta kan man ställa en soffa i fotändan av sängen, då blir sänggaveln/ vikväggen som ett smycke i bakgrunden. Och ett perfekt sätt att kanske se tv’n från både soffan och sängen!

Bild 15decorpad.png

Denna bild är lånad från bloggen Ordning & Reda. Ett perfekt sätt att utnyttja en alkov till både litet bibliotek, soffa och säng i ett!

ordningoinreda.blogspot.c.png

På samma blog som ovan, Ordning & reda, kommer även denna bild, coolt sätt att utnyttja takets möjligheter. Trots den lilla ytan känns rummet otroligt luftigt och stort.

ordningoinreda.blogspot.png

Denna lilla lägenhet, som ägarinnan till butiken och bloggen Madame Petite har, är helt ljuvlig, lantligt och charmigt på minimal yta. Perfekt att ha en gardin som rumsavskiljare.

madamepetite.blogspot.com.png

Ibland gäller det att våga blanda olika rum med varandra. Här har sovrum och bibliotek integrerats på ett snyggt sätt (även om det i detta fall säkerligen inte hade med compact living att göra!). 

Skärmavbild 2010-09-22 kl. 22.21.30.png

Att bygga en del av rummet i etage är ett fiffigt sätt att få in mer förvaring. Här är ett snyggt barn/ tonårsrum, enkelt att bara dra in och ut sängen under skrivbordsdelen. Bilden hittade jag på bloggen CarinH.

w.carinh.se.png

Det här är ingen supersnygg bild men tipsar definitivt om hur smart förvaring kan gå till -mitt i vardagsrummet! Här har man fått in sovrum, mediaprylar och annan förvaring under loftsängen, kanske en arbetsplats eller garderob? Bilden kommer från Littlediggs (kolla in länken för mer smart förvaring!!!).

wwww.littlediggs.com.png

Jag avslutar med en bild från Pinterest. Här har man utnyttjat den höga takhöjden, principen med alkov är otroligt användbart. Här har man satt en spegel längst in i alkoven för att lura ögat att det är ett fönster, smart!

www.pinterest.com.jpg

Ha en fortsatt skön måndag!

/Helena

Kategorier sovrum

Ramar och foton

av Helena Aro

I mitt vardagsrum har jag gjort tavelcollage på alla min nära och kära. Jag älskar min fotovägg och det är nog den som jag är mest nöjd med hemma. Jag har visat fotoväggar i omgångar här på bloggen och nu kommer det ännu mer 🙂

Första två bilderna kommer från Apartment Therapy, ett personligt sovrum där det blandas bilder på allt från konstverk till filmstjärnor.

apartmenttherapy.png

 

ngocminhngo.com 1.png

Det här köket har fått karaktär med en lång hylla full med familjefoton, snyggt!!!

pinterest.jpg

Här ett matrum med grafiska tavlor i svart och vitt på väggen, kolla in hur de är hängda, symmetriskt men ändå inte.

Bild 7.jpg

Åh denna bild gillar jag, här har man ramat in växter i olika gamla ramar. Både charmigt och stilfullt! Bilden kommer från den härliga sidan Pinterest.com där folk lägger upp sina egna inspirerande fotoalbum.

wpinterest.com.jpg

Nytt och gammalt i en salig blandning ger ofta en skön harmoni till ett rum. Varför inte rama in ett barns teckning mitt bland familjefotona? Även denna bild kommer från Pinterest.

wwpinterest.jpg

Det här är en av mina favoritbilder. Det är en sån smart idé att rama in familjens födelsedatum och hänga upp dem på väggen. Både smart och praktiskt! Bilden kommer från bloggen Bijoukaleidoscope.

httpbijoukaleidoscope.blogspot.com.jpg

Jag har fått många frågor genom åren om compact living, hur man på bästa sätt inreder en trång och liten lägenhet. Så nästa vecka ska jag viga hela veckan till att ge tips och visa inspirationsbilder för alla trångbodda!

Trevlig helg!

Helena

Kategorier inredning

Junk?

av Helena Aro

En del tycker det är junk, jag tycker det är härlig återvinning… se på dess underbara fåtöljer, i sin rätta miljö är de helt bedårande!

Mmyfavoriteandmybest.c.png

Jute, linne, väv, coccos är råa material som är sköna kontraster i en feminin miljö. Bilden är lånad från bloggen My favorite and my best.

Kategorier inredning
Taggar återvinna

Inbrott i min borg

av Helena Aro

Ledsen att jag än en gång varit frånvarande på bloggen, har haft inbrott hemma i huset då de bland annat tagit familjens laptoppar 🙁

Inbrott påverkar en mer än man kan tro, trots att vi har larm, bilarna stod hemma på gården och lampor var tända, så har tjuvarna slagit till och tagit sig in via vårt sovrumsfönster. 

Polisen tipsade att man ska gömma själva larmcentralen och sedan ha ”skrikor” på flera ställen i huset och högt utanpå fasaden, så tjuven blir stressad av alla larmen. 

Här är i alla fall en harmonisk sovrumsbild, återigen från amerikanska Pottery Barn.

Ha en skön onsdag!

potteryba.jpg

 

Kategorier sovrum

Ruffa höstvindar!

av Helena Aro

På onsdag ska jag fota ett höstjobb och sitter och kollar trender runt om i världen. Färger som petrol, svart och brunt är återkommande, både i mode och inredning. 

Första bilden kommer från amerikanska Pottery Barn. Jag gillar skarpt färgkombinationen.

Skärmavbild 2010-09-11 kl. 20.37.34.jpg

Nästa två bilder kommer från danska Day, härligt ruffa miljöer. 

Day.dk.jpg Day2.dk.jpg

Sista bilden kommer från en av mina amerikanska favoritbutiker, Restoration Hardware. Så här får gärna mitt sovrum se ut! 🙂

Skärmavbild 2010-09-11 kl. 20.57.28.jpg

Ha en skön måndag!

/Helena

Kategorier inredning

Glöm inte…..

av Helena Aro

Jag var i Danmark i slutet av augusti och besökte Skagen på vägen hem….. ljuset var helt fantastiskt, nu förstår jag vad som lockade de stora konstnärerna….Man skulle nästan kunna tro att färgerna är manipulerade på mitt foto, taget med min Iphone, men så här klarblått var det verkligen!

IMG_1790.JPG

För en vecka sedan var jag hemma hos en kollega på Aftonbladet, hon hade en härlig blandning av danskt och svenskt hemma. Men hennes bokhylla fascinerade mig, trodde mest färgstylade bokhyllor var något man ser i tidningar 🙂

IMG_1795.JPG

Och slutligen… i morgon är det lördag… GLÖM INTE att köpa Härligt Hemma med Aftonbladet, jag tipsar om höstens soffor men framförallt,  kolla in Jons underbara recept på äpplen… mums!

IMG_1802.jpg

Ha en skön fredag!

/Helena

Härlig kombo!

av Helena Aro

Rosa och brunt är en härlig kombination, både på kläder, smycken, i inredning och på bakelser 🙂

Se själv!

Bild vvhouse beautiful.png Bild 15katyelliot.com:blog.png Skärmavbild 2010-09-09 kl. 19.42.18.jpg www.brides.com.png

 inspired by Peggy Porschen.png

I morgon är det fredag, skönt!

/Helena

 

Kategorier inredning

Före och efter…..

av Helena Aro

Idag ligger jag hemma i feber och tycker aningens synd om mig själv. Hittade detta härliga ”före,- och efterprojekt” på Bolig magasinets hemsida.

FÖREBILD (inte så dum den heller!)

Bild 10.png

EFTERBILDEN:

Bild 8.png

Lite mer modern touch blev det på skåpet, lite ”industrikänsla”.

Så här gjorde de texten på skåpet….

Bild 13.png

Bara att skriva ut en text på en skrivar, skära ut texten och använda som mall, sedan är det bara att måla i med pensel. Voilà!

Ha en skön onsdag!

/Helena

Kategorier inredning, pyssel
Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB