Going home

Trots förlängning och straffar hann laget med en sväng i Köpenhamn inatt. Det var trötta med glada killar som hoppa på bussen mot Kastrup. Vissa hade inte sovit något alls.

Nu sitter vi på flyget mot Stockholm, pokalen klarade säkerhetskontrollen och killarna sjukt taggade på kungsan.

Erik Gustafsson och kapten Mikael Backlund inne hos en annan kapten.
Erik Gustafsson och kapten Mikael Backlund inne hos en annan kapten.

Kom dit och hylla grabbarna. Det betyder mycket för dom att möta alla fans!

Läs allt om firandet och schemat här!

Spelarnas rutiner inför match

Jag har stått utanför Tre Kronors omklädningsrum inför samtliga matcher i VM. Och varje gång märker jag nya rutiner som spelarna har innan nedsläpp.

Det är allt från tacklingar till hälsningar och spelare som tänker på vänner som har gått bort. Oavsett kommer det se likadant ut ikväll, när laget laddar för nedsläpp i guldmatchen mot Schweiz.

Här väljs straffskyttarna

I fjol vann Tre Kronor guld efter en straffrysare i finalen mot Kanada. Det kan bli liknande scener i år – och då gäller det att vara redo.
Jag myggade upp assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv under fredagens träning, där han pratade med några spelare hur de såg på att kliva fram vid ett eventuellt straffavgörande i semifinalen.

Vem där?

I spelet Vem där gäller det att ta reda på vem som döljer sig på motspelarens kort genom att ställa ”ja” och ”nej”  frågor!

Ja, så står det i spelförklaringen för klassiska sällskapsspelet Vem där? Men det ska visa sig vara enklare sagt än gjort. Jag tog nämligen fram en Tre Kronor-variant och lät Mika Zibanejad och Lias Andersson spela mot varandra.

Och som vanligt när det kommer till sällskapsspel kom vinnarskallarna fram…

Sida 1 av 7
Senaste inläggen