Startsida / Inlägg

Ett riktigt jobb.

av Carina

Jag får ofta frågan ”Gör du det här på heltid?” Och jag blir faktiskt rätt provocerad av den. När jag började sminka blev jag ifrågasatt av min dåvarande sambo som tyckte att jag ”lekte affär” och ”att sminka är ju inget riktigt jobb, du som är så smart kan ju jobba med vad som helst”. Men jag ville jobba med det jag verkligen ÄLSKADE. Och det var att göra människor vackra. Strö glitter över kvinnor, piffa upp pinglor, pudra näsor! Så jag kämpade vidare på diverse frilansjobb, stod i butik, höll kurser och siktade på att en dag jobba på TV4. Så kom dagen då Nina Valeri, då chef på TV4-Sminket, ringde! Jag skulle få chansen att jobba på Nyhetsmorgon nästa dag, på plats 04.00. Och jag stod utan bil… Det blev taxi in till stan för drygt 800kr. Så den morgonen kan man säga att jag jobbade gratis. Men det var det ju värt och jag hade äntligen fått in foten på mitt drömjobb! Nu många år senare, eller SJU SVÅRA ÅR som jag kallar dem, så har jag ansvaret för en egen sminkavdelning här på Aftonbladet. Det är ett väldigt varierande arbete, ena dagen glammiga modeller, nästa dag stadsministern. Hårt arbete lönar sig, och är man bra på något så kan man få betalt för att göra det man älskar. Tänk på det en stund nu. #inyourface

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB