Startsida / Inlägg

Lucka 1: Simon Olsson

av Isabel Boltenstern

Ingen krake kan ha missat att vi gått in på årets sista månad, och denna blogg (precis som 99% av övriga sådana) ska givetvis ha en julkalender.

I luckorna finner man varken billig choklad eller en ny Volvo. Konceptet är att ge er en liten bit av hockey varje dag i form av mini-intervjuer. Hur spenderar hockeyprofilerna julafton runt om i världen? Vem dansar vildast på julfesten? Hur många formar Janssons frestelse kan de slaffsa i sig efter Kalle Anka?

Svaren kommer i denna blogg – varje dag fram till julafton!

* * *

I lucka nummer ett finner vi Örebros spelnarkoman Simon Olsson, vars mat-och-sovklocka även har avsatt tid för Call of Duty. Trots att julen är en favorithögtid hos den emigrerade göteborgaren återfinns inte en enda julattiralj i lägenheten.

– Allt hänger på om farmor hälsar på innan jul eller inte. Det är hon som ställer upp adventsljusstakar och små tomtar överallt, så jag hoppas att hon kommer. Man vill ju ha julmyset.

Men varför pyntar du inte själv?
– Men… Jag är ju för lat, säger Simon med en vek stämma.

Oavsett liga och land är julklappsutdelning populärt bland lagmedlemmar såhär i december. Simon får i uppdrag att berätta om något hans lagkamrater gett honom i juletid, och pikarna har tydligen haglat på grund av yttre ”tillkortakommanden”.

– Jag tror jag fick Buffalo-dojor ett år i Chicago för att bli längre. Vissa kanske tar illa upp, men det gäller väl att ha självdistans. Lösmustasch har jag ju också fått några gånger…

Vad skulle du ge till valfri spelare i ditt nuvarande lag?
– En svensk ordbok till Skålberg, han kan inte prata svenska. Han är från Munkfors och 80 procent av allt han säger är omöjligt att fatta. När han kläcker ur sig något på träningen behöver man en tolk.

Vad tror du att du själv får detta år?
– Nu har killarna ju börjat pika mig för fighten (med Oskarshamns Dave Lindarv) eftersom jag blödde ganska mycket näsblod, så jag hade väl fått ett par tamponger att ha i näsan. Annars hade jag väl fått boxningslektioner eller något sånt.

Men julen är ju inte bara gåvor, tända ljus och glögg. Även denna månad har sina svarta hål, och efter en lång betänketid kom Olsson på något negativt med julen – ett problem som känns aningen lättlöst.

– Det sämsta med julen är att jag måste cykla 700 meter till hallen varje dag utan vantar!

Har du börjat fundera på ett nyårslöfte?
– Vad ska man ha? Spela mindre COD? Dricka mindre som alla andra svenskar? Nej, då väljer jag hellre att spara mer pengar som nyårslöfte. Då kan jag åka till Vegas.

Och med dessa motsägelsefulla slutord lämnar vi Simon Olsson i julefridens begynnelse. Imorgon kommer nästa lucka – var redo!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB