Startsida / Inlägg

JK2, pengaregn och grönt hår

av Isabel Boltenstern

JK-dagen, som vanligtvis står för Järnkaminernas festliga firande på en utvald djurgårdsmatch, byter för aftonen betydelse. En läsare påpekade John Klingbergs framfart under kvällens möte mellan Brynäs och Skellefteå, och den tolfte januari 2013 är numer JK-dagen.

Fyra passningspoäng blev det alltså för pågen från Lerum denna afton.

Ikväll får någon annan passa upp honom.

Göteborgshumor riktad direkt till dig, John. Se, vad kvällspresskojig jag blivit på bara någon månad!

* * *

Vad har mer hänt sedan sist? En hel del, givetvis. NHL har dragit igång igen, vilket gör att dygnsrytmen kommer få sig en törn. Hockey är härligt, don’t get me wrong, men det pausas ju aldrig.

Håller man på ett lag är det tämligen lugnt. Då är det match två eller tre gånger i veckan, och man kan parera in dessa mellan jobb, middagar, träning och familj. Ska man däremot följa både Elitserien och Allsvenskan (gärna alla lag) sitter man framför Swehockey på daglig basis. Man är inte kontaktbar mellan 19.00 och 22.00. Natten har varit sportjournalisternas pulssänkare, men nu kan mat-och-sov-klockan skrotas. Hur ska 24/7-personligheter som Mr Madhawk ens överleva när han nu inte ens har en nattetid att slappna av på?

VA?! Jag tänker mest på mina medmänniskors välbefinnande. Typ.

* * *

Nu är NHL-festen alltså slut i Allsvenskan, och jag misstänker att herrarna i kostym inte ångrar att Kopitar, Berglund, Backlund, Ryan, Fowler och hela kompaniet välkomnades in i andraligan. Vilket förbaskat drag det varit! Förutom vresiga utlåtanden från Matt Duchene har månaderna varit smärtfria, och belönas därför med 4,5 av 5 tummar i luften. De där sista 0,5 poängen blir en tribut till Michael Lundin…

* * *

På onsdag ska jag vara med i Sportmagasinet. NEXT!

* * *

Kvällens Elitserieomgång var en riktig Balder-tur, och om det finns någon som lyckades pricka in alla rätt i Powerplayraden måste det ha gett en saftig utdelning. Enligt Svenska Spel var det 28 lyckliga själar som kammade hem stålar, och med tanke på att oddset låg på 37 316 (!!!) borde det finnas några riktiga bjudgalna typer på krogen ikväll.

Notera: bjudgalna, inte med r.

* * *

Idag läste jag att HV 71:s ordförande Hans-Göran Frick tycker det är för billigt att se hockey från TV-soffan, och jag håller med på alla plan. Ämnet har behandlats här i bloggen förut, men inte med en så fantastisk bild som publicerades på DN:s plattform (förlåt för konkurrenspuffning, cheferna).

Är det jag som ser i syne, eller har den inringade mannen grönt hår? Kan det vara så otroligt, eller är det en synvilla? Jag kräver svar! Och om herren nu valt att färga frisyren grön, är det för att stötta laget eller matcha stolarna? Eller båda? Var det för att vara festfin till nyår? Eller en missfärgning kanske?

Så många frågor, så få svar. Om någon vet vem herren är får ni gärna maila mig, så jag kan kontakta honom!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB