Startsida / Inlägg

Rysskross i punktform

av Isabel Boltenstern

Ni som inte bara följer hockeypersoner på Twitter, vad har er feed handlat om idag? För min del har nämligen JVM tagit upp det mesta av dagen, först med USA:s mästarvinst över ett Kanada ur balans, och nu Sverige mot värdlandet Ryssland. Straffläggningen har precis avslutats, och här är några tankar som uppenbarade sig under matchens gång.

 • Första perioden ser helt fantastisk ut, och Sverige spelar en lätt och kreativ hockey. När man tidigare under dagen sett de nordamerikanska lagen möta varandra hissar man dock en varningsflagga – de brassar på med en tyngd de svenska spelarna inte har. Jänkarna, som kan bli Småkronornas finalmotstånd, har en offensiv som är förbannat samlad.
 • Inser även att jag sa åt Rönnberg att min magkänsla trodde det skulle gå åt pipsvängen innan turneringen drog igång. Vilken tur att jag inte titulerat mig spåtant, bläckfisken Paul eller Saida herself.
 • Hej Ryssland, vad kul att ni hade lust att ansluta till matchen såhär i mitten av andra period…
 • Det måste vara så himla svårt att vara cheerleader när det kommer till ishockey. Inte nog med att man måste få urinvägsinfektion från helvetet, man ska även hålla takten mitt under spelet när det enda som hörs är skär mot isen och klubbor som slår i plexit.
 • Ryssarna vaknar med buller och bong, och nu är det Hawaii på hög nivå. De svenska killarna kör sönder sina ben i något som liknar ”idioten” som man körde på skolgympan. Nu gäller survival of the fittest, pojkar!
 • Domaren är snäll. Punkt.
 • Intervjun med tjejen som stryker flaggorna är underhållning på hög nivå. ”I see you have ironed it… both the Swedish and the Russian flag”…… ”yes”. RIDÅ!
 • Förlängning. Detta kan gå precis hur som helst, och det enda som är säkert är att man håller andan varje gång Småkronorna är i defensiv zon och härjar. Ryssarna ser så desperata ut, åker som om livet hängde på det och avslutar allt platt på mage med lemmarna åt alla möjliga håll. Kämpaglöden är total.
 • Mina nerver håller inte för straffläggning i en såhär viktig match! VARFÖR gillar man idrott?! Detta är självplågeri!
 • Bom, bom, bom, bom… Som en gammal Vengaboys-dänga.
 • COLLBERG, din jävla stjärna! Och Lundström! DU ÄR FANTASTISK! Till och med dina enerverande räddningsgester är okej en dag som denna.
 • Nu förstår jag varför man gillar idrott. Annars hade man inte haft en anledning att SKRIKA SÅ VÄGGARNA VIBRERAR VID VINST! Fy fan, vilken glädje man känner!
 • Det är fantastiskt att spelarna sjunger med (för kung och fosterland) när nationalgången spelas, trots att stämmorna skär sig som rött mot rosa. Bra, mina herrar!
 • Micke Renberg är himla härlig att lyssna på när adrenalinet tar till, men vad har han för skjorta? Den har antagligen precis packats upp från butik, och man kan nästan se den stöttande pappskivan sitta kvar på magen.
 • Mr Madhawk twittrar att Renberg borde ta hjälp av flaggstrykningstjejen. Tillåt mig att asgarva – SPOT ON!
 • Oj, inte visste jag att 142 av mina Facebookvänner var hockeyintresserade? Och där kom den där människan som tydligen lever under en sten och frågar om ”alla vunnit på lotto”. Så lämpligt att Svenska Spel är huvudsponsor, och Trisslottens slogan visar sig vara korrekt – plötsligt händer det!
 • Nu har vi alltså en JVM-final att se fram emot. En vädjan till svenska apotekare: lagra upp med Omeprazol! Hockeyfantaster kommer behöva preparatet om finalen blir lika spännande som denna match.
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB