Startsida / Inlägg

Nytt trafikrekord igår!

av Jan Helin

Aftobladet slog ett makalöst rekord i går:

1 969 662 unika webbläsare på aftonbladet.se på en dag! Det är naturligtvis helikopterrånet som dragit de enorma läsarskarorna. När det händer stora nyheter är aftonbladet.se många svenskars primära nyhetskälla. Vi tackar för det förtroendet. Det tidigare trafikrekordet löd 1 833 754 från den 14 april 2008 då Eklund erkänt mordet på Engla.

Också Aftonbladet mobilsajt slog rekord i går: 71 571 unika besök noterades enbart under gårdagen! Dramatiken kring helikopterrånet är en typisk nyhet som många beroende på situation valde att följa i mobilen. Det är ett nytt beteende där vi sedan i somras ser att trafiken i mobilen är stadigt ökande. En intressant detalj är att vi ser en tydlig ökad trafikpuls på mobilsajten sent på kvällen. Min gissning är att det är ett nytt beteende. Man går och lägger sig, tar fram mobilen och ställer väckarklockan i den och daterar upp sig på nyheterna.

En annan källa till glädje är att tidningens upplaga för andra månaden i rad ökar på söndagar i augusti jämfört med motsvarande månad förra året. Nedgången per utgivningsdag ligger på en något lägre nivå än i våras. Jag kommer att som tidigare redovisa alla siffror för upplaga och räckvidd samlat. 

Vi väntar nu bara på Orvesto Internet för att kunna visa hur hela mediehuset nådde ut i augusti. Här är upplagetabellen över Aftonbladets upplaga (medelnetto) för augusti:

TS Upplaga, augusti. Medelnetto

 

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Stefan Sköld, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB