Startsida / Inlägg

Välkommen till Sveriges hetaste Debatt!

av Jan Helin

Aftonbladet är en tidning som väcker starka känslor och lust att debattera. Det har möjligen framgått de senaste veckorna. Vi vill att det ska fortsätta att vara så och stärker därför från och med i dag oss ytterligare på ett av våra allra viktigaste områden.

Sedan i somras har vår nya debattchef Karin Magnusson arbetat tillsammans med sina medarbetare Anders Thoresson och Karin Lindblom på att ta fram ett nytt koncept för debatt i Aftonbladet. Resultatet är strålande spännande. Tanken är att debatten ska ligga mycket närmre nyheterna. Vi ska ge fördjupning och nya vinklar på de frågor som virvlar upp i nyhetsflödet.

För att göra det möjligt har vår nya debattredaktion satt sig på armlängds avstånd från vår nyhetsdesk och flyttat ihop med det skickliga gäng som jobbar med läsarmedverkan på aftonbladet.se. Vår chef för läsarmedverkan Andreas Aspegren kunde för övrigt i går stolt berätta att aftonbladet.se slagit all time high i augusti på läsarkommentarer: 58 000 inlägg skrev ni läsare under augustimånad!

Varje morgon kommer debattredaktionen och läsarmedverkan att ha ett möte och gå igenom nyhetsflödet. Därefter går inbjudan ut till dig. På vår nya debattsajt kommer vi att lägga ut de frågor vi finner hetast för dagen. Du är välkommen att debatter i våra forum och publicera dig på aftonbladet.se.

Debattredaktionen kommer också – vid sidan av att jaga nya och oväntade skribenter till dagens huvudartikel – att välja ut ett läsarinlägg i något av ämnena som publiceras i tidningen dagen efter. 

Det kommer att blir Sveriges hetaste mötesplats för dig som gillar att ha åsikter om nyheter och andra aktuella frågor.

Flera nya grepp införs också på debattsidorna.

Vi kommer att publicera listor över de mest kommenterade artiklarna, de mest bloggade artiklarna och de mest lästa artiklarna.

I veckans fusklapp på lördagar får du av vår debattredaktion en snabbguide över veckans hetaste frågor. Läs den och du kommer garanterat ha något att snacka om vid middagsbordet!

På söndagar möter du en ny panel som i debattduellen kommer att betygssätta de hetaste debattörerna och deras argument i veckan.

Varannan fredag kommenterar debattchefen Karin Magnusson frågorna som väckte uppmärksamhet och frågorna som kanske borde ha gjort det. Varannan fredag går kolumnen till alla sociala mediers drottning – Mymlan, Sofia Mirjamsdotter, fångar upp frågorna som debatteras i bloggvärlden.

Karin Magnusson har tillsammans med David Nyman paketerat allt i ett modernt formspråk där de tagit mycket med sig av den layout de båda införde på våra Kultursidor i fjol. 

Mycket välkommen till nya Aftonbladet Debatt!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Tobias Johannesson, Rebecka Rakell, Hanna Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB