Startsida / Inlägg

I dag lanserar vi nya läsarkommentarer

av Jan Helin

I dag gör vi verklighet av det vi gick ut med för några veckor sedan:

Nytt sätt att kommentera artiklar för dig som läsare på Aftonbladet.

Från och med i dag kan du åter kommentera våra artiklar på Aftonbladet. Men vi vill att du står för vad du tycker. Därför lanserar vi i dag en lösning i samarbete med Facebook som gör att du med din identitet kan kommentera fritt på Aftonbladet.

Jag tycker att läsarkommentarer berikar journalistiken och startar spännande diskussioner om nyheterna och hur Aftonbladet rapporterar dem. Jag hoppas att vår nya funtkion leder till en bättre samtalston och klimat i våra läsarforum.

Vi kommer fortsatt ha möjligheten att vara anonym när du är i dialog med oss. Till exempel i våra chattar eller som nu i vårt projekt där vi tillsammans med läsarna granskar svensk psykiatri i projektet Piller Pengar Psykvård. I dessa forum är vi närvarande och vi ser ett stort värde i att kunna berätta känsliga saker för oss och andra läsare anonymt.

Men vill du bara skriva ut din åsikt, eller kommentar, rakt ut på för Aftonbladets nära två miljoner läsare varje dag vill vi alltså att du i fortsättningen står för vad du tycker. Aldrig i historien har ett lika kraftfullt verktyg erbjudits dig att säga din mening inför en stor publik. Ta den!

Vi inleder också nu ett utvecklingsarbete på redaktionen för att vi som journalister ska bli mer synliga i kommentarsfälten. Alla våra reportrar kommer på sikt ha en Facebook page. Många reportrar kommer du att kunna kontakta via den och det är en möjlighet för våra medarbetare att på ett snabbt och enkelt sätt vara närvarande i diskussionerna. Detta är inte klart ännu, men vi räknar med att detta är nästa steg vi tar under hösten.

Om du vill veta närmre hur jag resonerat som utgivare kring denna förändring kan du läsa min artikel i ämnet på Aftonbladet Kultur.

Här ser du en skiss på hur det kommer att se ut från och med i dag:

Skärmavbild 2011-09-21 kl. 18.53.44.png

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB