Startsida / Inlägg

Välkommen till en unik valbevakning i natt!

av Jan Helin

Valet om världens mäktigaste ämbete avgörs i natt. Och du är välkommen till en historisk valbevakning. Aftonbladet sänder direkt i 12 timmar  i sträck!

Aftonbladets debattchef och tv-ankare Karin Magnusson leder en maratonsändning som vi inte stänger förrän klockan 09.00 i morgonbitti.
Just nu sitter Moderaternas chefsstrateg Per Schlingman, Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson, valexperten Carl Melin och Vita Huset-korrespondenten för radiostationen Talk radio news service Lovisa Frost och för spännande, infallsrika och kunniga samtal om valrörelsen.

På plats i USA rapporterar Carina Bergfeldt, Per Bjurman, Sanne Olsson från New York, Wolfgang Hansson och Magnus Wennman från Boston, Peter Kadhammar, Urban Andersson, Filip Meneses och Malvina Britts från Chicago och Magnus Sundholm från Los Angeles.

Just nu realtidsrapproterar Josefin Karlsson och Marcus Leifby från Aftonbladets redaktion i Stockholm.

Nästan realtid lär Carina Bergfeldt köra i sin blogg i natt. Hon har denna höst gjort en politisk blogg till en av Sveriges fem största. Carina Bergfeldt har slagit sig in bland modetjejerna som normalt lägger beslag på de här topplatserna. Bara det är en spännande medienyhet i sig.

Varken Aftonbladet eller någon annan dagstidning har någonsin i historien haft en liknande valbevakning. Den sker i realtid med nyhetsuppdateringar i samma sekund vi får bekräftad information, analyser, kommentarer och diskussion under hela natten, liksom infografik från AP och nyhetssammanfattningar stat för stat, hela natten till USA har valt en president.
Självklart kan du vara med och diskutera direkt med våra medarbetare i vår cover-it-live.

Hela valoperationen leds online av projektredaktör för USA-valet Jonathan Jeppsson. Vill du se hela vår bevakning samlad kan du kolla in på vår specialsajt för USA-valet här.
Och under tiden allt detta sker sitter printgänget under ledning av nyhetschefen Johan Edgar och planerar morgondagens pappersutgåva. Det är ett lika spännande arbete där det handlar om att ge överblick, fördjupning, visualisera valresultatet och ge läsning och bildjournalistik i den sorterade och redigerade form som gör sig allra bäst i en pappersutgåva.
Förmodligen hamnar vi i ett svårt läge mot deadline. Vi har förlängt deadline med en timme till klockan 04.00 i natt. Det är inte säkert att det räcker. Förmodligen får vi göra första upplagan utan att veta valresultatet, men så fort det finns ett bekräftat resultat gör vi en extraupplaga.

En sådan här natt kan en stolt publisher bara njuta av hur Sveriges bästa nyhetsteam gör Aftonbladet i alla kanaler.

Jag följer det hela från sidlinjen hemifrån under början av kvällen. Men vid stora världshändelser finns ingen mer spännande plats att vara på än på Aftonbladets nyhetsdesk. Någon gång på småtimmarna kommer jag inte att kunna hålla mig borta.
Hoppas du också är vaken och följer oss då. Annars kan du bara kolla in vår sändning när du vaknar.
Du är varmt välkommen till Aftonbladet i den utgåva som passar dig – när det passar dig.

Karin Magnusson leder Aftonbladets maratonsändning.
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB