Frusna rackare
avGårdagens meny fick ett varmt mottagande.
Inte minst desserten som passar den här typen av gäster väldigt väl. I de här kretsarna är drinken Frozen Margaraita känd som en frusen rackare, och det har blivit flera sådana under olika New York-resor.
Det geniala med gårdagens dessert är att det är en paj som bygger på samma ingredienser.
Receptet var publicerat i Allt om mat för tio år sedan.
Först gör man en pajbotten. Kör 200 gram digestivekex i en mixer och blandar det med 100 gram smält smör.
Gör som en botten i en pajform och grädda i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna.
Sedan gör man fyllningen:
3 lime
1/2 dl Tequila
1/2 dl Cointreau
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 397 gram brukar de vara på.
3 dl vispgrädde.
Riv skalet på 1 lime och pressa alla tre så att det blir 1 dl limejuice. Blanda med Tequila. Cointreau och kondenserad mjölk.
Víspa grädden och blanda ner den också.
Ställ in i frysen. Klar efter några timmar, men ställ den i kylskåp en halvtimme före serveringen.