Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Frusna rackare

av Jens Peterson

Gårdagens meny fick ett varmt mottagande.

Inte minst desserten som passar den här typen av gäster väldigt väl. I de här kretsarna är drinken Frozen Margaraita känd som en frusen rackare, och det har blivit flera sådana under olika New York-resor.

Det geniala med gårdagens dessert är att det är en paj som bygger på samma ingredienser.

Receptet var publicerat i Allt om mat för tio år sedan.

Först gör man en pajbotten. Kör 200 gram digestivekex i en mixer och blandar det med 100 gram smält smör.

Gör som en botten i en pajform och grädda i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna.

Sedan gör man fyllningen:

3 lime

1/2 dl Tequila

1/2 dl Cointreau

1 burk söt kondenserad mjölk, ca 397 gram brukar de vara på.

3 dl vispgrädde.

 

Riv skalet på 1 lime och pressa alla tre så att det blir 1 dl limejuice. Blanda med Tequila. Cointreau och kondenserad mjölk.

Víspa grädden och blanda ner den också.

Ställ in i frysen. Klar efter några timmar, men ställ den i kylskåp en halvtimme före serveringen.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB