Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Kopp 3 i topp

av Jens Peterson

 

muggar1.jpg

Här kommer så på allmän begäran listan över de bästa kopparna just nu.

1. Bruce Springsteen-muggarna

Fick jag av min son i julklapp. Tjocka och i perfekt storlek. Den ena har omslaget från Born to run, den andra Springsteen på motorcykel. Den idealiska koppen för att starta dagen med något varmt och uppvaknande.

2. Kimchi-museet i Seoul

Det finns museer om det mesta här i världen. Ett av de mer minnesvärda är den sydkoreanska hyllningen till syrade grönsaker av alla de slag. Muggen jag köpte där är ett fin souvenir. Liksom Springsteen-kopparna är den helt vit på insidan. Bra för tedrickare.

3. Kerstin Tillberg

Vi såg designerns koppar första gången på den härliga krogen Rut på Skäret vid skånska Skälderviken. De små kaffekopparna är finfina, men jag är säskilt förtjust i de gigantiska temuggarna. Alldeles rätt när man behöver en stor engelsk varm frukost på helgerna. Ägg, bacon, bakade bönor, stekta grönsaker och ugnspotatis – och så en rejäl balja te. Kerstin Tillberg håller till i Mölle och har butik på nätet.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB