Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Pecan pie

av Jens Peterson

När man sett James Taylor laga Pecan pie på YouTube vill man förstås baka en själv.

Det här är ett pålitligt recept.

Det är sött så tänderna skriker. Serveras gärna med vispad grädde och New Orleans-musik.

 

PECAN PIE (eller Valnöt)

 

Först en pajdeg som görs på

150 gram smör

3 dl vetemjöl

1 matsked vatten

 

Blanda ihop degen och tryck ut den i en form med löstagbar botten. Ställ den sedan i kylskåp en 15 – 30 minuter.

Blanda sedan pajfyllningen:

3 ägg

1 dl socker

1 dl sirap

1 dl smält smör

2 – 3 dl pekannötter eller valnötter, grovhackade.

 

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 175 grader i 50 – 60 minuter.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB