Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Mat på språng

av Jens Peterson
mat1.jpg

Berlin är den filmfestival som har bäst urval av mat för filmvänner.

I synnerhet filmvänner som har bråttom.

Dessutom är det mycket billigare än både Cannes och Venedig, två av jordens minst prisvärda turistfällor när man ska äta.

Men i Berlin finns bra krogar och billiga krogar och alla sorters kök. I den stora gallerian bredvid filmfestivalens hjärta finns ett brett utbud av mat som går fort att äta.

En favorit för den som vill äta på väg mellan en intervju och en filmvisning är det tyskarna så poetiskt kallar Schinkenkrustenbraten.

Man blir mätt nästan bara av att säga det.

Man får en tre centimeter tjock bit skinka av julskinkasort. Den ligger i en bit fransbröd. Skinkan har sällskap av knaperstekt fläsksvål.

Mycket tyskt. Ingen gourmet-mat, men lite roligare gå-och-äta-mat än korv med bröd.

mat2.jpg

SSkinka, korvar och pannbiffar väntar på lunchrusningen.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Nathalie Mark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB