Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Feta smaker till VM

av Jens Peterson
VMchips.jpg

Uppladdningen för VM pågår. Fotbollsspelare tränar för att vässa formen perfekt till juni och juli.

Publiken gör upp scheman för tv-visningar.

Bryggerierna tankar upp lager av öl och läsk för tittarna, och de som tillverkar tilltugg funderar på hur de ska fresta soffpubliken.

I Storbritannien är Walkers ett av de stora chipsbolagen, och deras portionspåsar brukar finnas på de flesta pubar. Till sommarens fotbolls-VM har de lanserat 15 olika nya smaker döpta efter olika länder. Värdlandet Sydafrika representeras av Sweet chutney, holländarna av edamer, Spanien av en kycklingpaella och Skottland får vara haggis och Wales sin Rarebit. Italien är naturligtvis potatischips smaksatta med spagetti bolognese.

Jag har modigt testat en bunt av smakerna.

Det är inte en fråga om vilka som är godast. Det är en fråga om vilka som är minst äckliga.

Frankrikes vitlök har en sur smak av gräddfil och pulvervitlök. Unket. Den amerikanska cheeseburgaren är helt OK och den tyska bratwursten går an. Det engelska chipset påstås ha aromen av rostbiff och Yorkshirepudding, men smakar ungefär chips med grillkrydda. Som de flesta andra.

Min favorit blir den japanska, som ska vara Teriyaki kyckling.

Har inte fått tag i Australien som ska smaka grillad känguru.

Osäker på om jag vill testa den.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB