Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Kalkonen marinerar

av Jens Peterson
kalkon.jpg

När det är dags att laga julkalkonen följer jag helst Nigella Lawson.

Då börjar man i dag.

Nu har jag lagt den 6 kilo tunga kalkonen i en marinad. Precis som Nigella föreskriver.

Den ser ut så här:

6 liter vatten

250 gram Maldon flingsalt

3 matskedar svartpepparkorn

1 kryddbukett med persilja, lagerblad, timjan

1 kanelstång

1 matsked kumminfrön

4 kryddnejlikor

2 matskedar kryddpepparkorn

2 matskedar gula senapskorn

2 1/2 dl farinsocker

2 gula lökar, delade i bitar

6 cm färsk ingefära, delad i bitar

4 stjärnanis

1 apelsin i klyftor

4 matskedar lönnsirap

4 matskedar honung

 

Jag har gjort det här många gånger och det blir väldigt lyckat. Receptet finns i Nigellas bok ”Fest”.  Nu marinerar kalkonen till på juldagen.

Återkommer.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Nathalie Mark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB