Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Lunch på språng

av Jens Peterson

Det tyska köket kan vara det minst vegetariska i världen.

Det verkar vara mycket gris som går åt.

Eisbein är berlinarnas älskade fläsklägg som serveras med benet kvar, en broskig knöl som kan se skrämmande stor ut.

Ett snabbt, och för stressade filmjournalister smidigt, lunchmål är att köpa den fläskbit som de så poetiskt kallar för schinkenkrustenbraten.

Men får en bit skinka som i smak och stil påminner om julskinka. Fast skivan är fem centimeter tjock och till det hör en hårt stekt svål som knaprar så tänderna smärtar.

Allt läggs i en brödskiva.

Kan ätas medan man går mellan filmvisning och intervjuer.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB