Jens Peterson

Jens Petersson bloggar om nöjesvärlden

Startsida / Inlägg

Nu på dvd

av Jens Peterson
alicia1.jpg

”Till det som är vackert” är en av förra årets starkaste svenska filmer.

I dag finns den på dvd.

Ett starkt passionsdrama av Lisa Langseth, med Samuel Fröler som dirigent vid Göteborgs konserthus. Alicia Vikander spelar den unga kvinnan från förorten som upptäcker klassisk musik och blir kär i den mogne mannen som förför med kultur.

Alicia Vikander är mycket bra. Hon fick guldbagge för rollen och den har också fört henne ut i världen. Just nu bor hon i Köpenhamn för att tala flytande danska och ska spela huvudrollen mot Mads Mikkelsen i en kommande historisk film.

I februari var hon Shooting Star på Berlins filmfestival. Jag intervjuade henne och tog några bilder. Här är ett par som inte fick plats i tidnngen. Den här under togs när en fotograf som skulle fånga de tio Shooting star från olika länder i varierande poser.

alicia2.jpg
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB