Stjärnmat för stjärnor
avNär dagens galapremiär är klar och Cannes filmfest är invigd blir det middag.
De 650 gästerna, och jag är inte en av dem, får då en middag skapad av Michelin-hyllade kockar.
I går fick en del utvalda människor smaka på den menyn. Jag var inte en av dem heller.
Men min källa inne i festivalmatens hjärta, vi kan kalla honom Gunnar Rehlin, var på plats och fick testa vad som serveras den här kvällen. Det skedde på en plats utanför centrala Cannes.
Alla som var med fick en kockmössa (jag fick låna den till bilden).
Förrätten är gravad lax med nordiska blommor och örter, skapat av danske Rasmus Kofoed. Som har Michelin-prydd krog.
Varmrätten i afton är kalv som brässerats ett dygn, med grillad anklever och potatismos med tryffel. Signerat franske Bruno Oger.
Desserten glasskristaller.
Själv ska jag skriva klart några texter till tidningen och sedan leta upp min galne engelske vän. En liten biff med pommes frittes kanske vi kan hitta och ha vår egen invigning.