Startsida / Inlägg

Bästa stället för vätskepaus i sommarhettan

av Johanna Paues, Berlin

schönbrunn
Det är hot hot hot i Berlin just nu. Stillastående luft, brännande sol, konstant törst. Att lyckas göra något vettigt är snudd på omöjligt och även om det finns helt okej badställen på pendeltågsavstånd från Berlin så är de garanterat så överfulla att det inte känns lönt att åka dit.

Bättre att ta sig till en av mina favoriter bland sommarpärlorna här i stan – restaurangen och biergarten Schönbrunn i Volkspark Friedrichshain. Stället ligger vackert inbäddat i parken och fontänen invid fläktar skönt. God mat, en lugn atmosfär och, om barnen är med, massor av springutrymme och flera fina lekparker alldeles i närheten.

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB