Startsida / Inlägg

Här är doppen som får dig att uthärda värmen

av Johanna Paues, Berlin
Badeschiff-Arena-07

Vi frustar på här i Berlin. Herregud vad varmt det är! Det har varit över 30 grader i några dagar nu och i helgen ska det bli uppemot 40.

Det känns som att det är på sin plats att tipsa om var man kan doppa sig i den här staden. Men inga ställen långt ut den här gången, bara bassänger i city som lätt går att ta sig till. Jag tänker att den som är här över en långhelg knappast vill ägna en hel dag åt att göra en badutflykt till någon förort. Hur varmt det än är.

Ok, här kommer mina favoriter:

Kinderbad Mon Bijou. Varken det bästa eller stadens största men utomhusbassängen här (maxdjup är drygt en meter, plus att det finns en småbarnsavdelning) ligger så bra till att den bara måste vara med. Mitt i stan i den lilla parken mittemellan Alexander Platz och Friedrichstrasse. Perfekt för att doppa både sig själv och ungarna på vägen mellan sevärdheterna.

Sommerbad Pankow. En riktigt stor bassäng med superkul rutschbana för de större barnen (och vuxna) och bra simmöjligheter för motionssimmarna. Skön DDR-estetik!

Sommerbad Wuhlheide. Hit åker jag ofta eftersom det ligger så bra till för oss som bor i Friedrichshain. Bara att hoppa på cykeln eller tram 21 som tar dig hela vägen fram till porten, nästan i alla fall. Stimmigt, stojigt och många tweenies som hoppar från kanten i vuxenbassängen – men en fantastisk småbarnsavdelning med sprutande vatten och rutschbanor för bebisar såväl som för treåringar och uppåt.

Badeschiff. Sugen på att doppa dig i Spree? DON’T DO IT! Om du inte vill komma upp med allehanda utslag på kroppen och kanske vara en aning självlysande, vill säga. Flodvattnet är äckligt och inte baddugligt. Däremot kan du doppa dig i poolen i floden (se bilden)! Riktigt härligt. Inget ställe om du kommer med småbarn, här är det mer drink och vuxenrelax som gäller. Varning: Kan bli tokfullt under de varma dagarna.

Det finns såklart många, många fler att välja mellan, hela listan hittar du här.

Inträde till det baden kostar 3-5 euro för vuxna, 2-3 euro för barn.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Mikael Hedmark och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB