Startsida / Inlägg

Det perfekta upplägget för helgen med brudarna. Hoppas jag.

av Johanna Paues, Berlin

Om bara en vecka kommer mina äldsta vänner hit och hälsar på. Vi har känt varandra sedan vi knappt kunde gå och jag är så glad över att vi, trots att vi alla lever hektiska småbarnsliv långt ifrån varandra, ser till att få en hel helg tillsammans någon gång per år. Och att de vill komma hit till Berlin också! Himla lyxigt för mig.

Självklart håller jag på att planera för fullt vad vi ska göra. Förra gången de var här körde vi rätt många klassiska Berlingrejer. Ni vet – tv-tornet, julmarknad, Brandenburger Tor, några ekivoka gaybarer och middag på Kater Holzig-restaurangen Katerschmaus (very hip, very Berlin och very kul att ha varit där eftersom det är så jäkla omtalat – men inte alls bra mat tyvärr).

Den här gången går vi lite mer in på djupet, kan man säga. Under ytan. Mer initierat. Avancerat. Man vill ju imponera.

Såhär ser planerna ut so far. På fredagen ska vi gå på pop up-restaurangen NordenBerlin. Det ska bli otroligt spännande, inte minst för att kockduon (en är svensk!) har ett rykte om sig att vara sehr, sehr gut. Det pågår förresten mycket i pop up- och supperclubbranschen i Berlin just nu. Det är kul.

På lördagen ska vi gå på Berlins äldsta varietébar, Scheinbar. Där är det open stage varje onsdag till lördag och det känns som ett kul, avslappnat, och inte minst billigt, alternativ till de lite mer rejäla varietéföreställningarna som går. Och spontan varieté – smaka på det! Jag tror att det blir helt underbart. Biljetterna kostar knappt tio euro.

Nu måste jag bara hitta en schysst restaurang i närheten av Scheinbar där vi kan äta innan föreställningen, och så några fina dagsaktiviteter förstås. Eftersom julmarknaderna precis dragit igång då finns en visst risk för att det blir några värmande glühhwein under julbelysningen vid Kulturbrauerei i Prenzlauer Berg. Kanske mit schuss. Vi får se.

helgen1
Foto från förra året. Been there, done that.
 • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Mikael Hedmark
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB