Startsida / Inlägg

Tre ställen i Berlin jag bara måste besöka

av Johanna Paues, Berlin

December alltså. Hundra miljoner adventsfikor, glöggfester, baka-med-barnen-dejter och så deadlines, deadlines, deadlines precis innan jul på det. Och just det, julklapparna ska ju fixas också. Genomtänkta helst, till alla arton i närmaste familjen.

Jag älskar att ta mig runt för att upptäcka nya ställen här i stan, men intensiteten den här månaden har gjort att kolla in-listan börjar bli lång. Men strunt samma, jag tipsar om ställena ändå, så kan ju ni som hinner dit före mig (eller redan varit där) berätta för mig hur det var? Ja? Ja!

Så, här har ni mina topp tre kolla-in-ställen i just nu.

Til the cows come home
I en container (på riktigt) på Schönhauser Allee kan man äta nyttigt och bra.  Vegetarisk slow food, superjuicer och smoothies och sånt. Mina vänner som varit där har älskat stället, nu är det snart bara jag som inte testat det ännu.

ttcch
Bild lånad från ttcch:s Facebooksida.

Unverpackt
Men det här då! Helt jäkla fantastiskt. En start up som går ut på att sälja livsmedel helt utan plastförpackningar. Så himla bra och måste, måste såklart kollas in.

Foto: Katharina Massmann

Zweimeilenladen
En pop up som bara säljer produkter som produceras inom en radie av två mile. Jag går alltid igång på lokalt producerade grejer som känns unika, som andas Berlin. Hoppas bara att jag hinner dit innan den stänger den 21 december.

zweimeilenladen
Bild lånad från deras Facebooksida.

Ni då? Vad har ni på er kolla-in-lista? I Berlin, i er stad, i världen? Tell me!

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB