Startsida / Inlägg

De magiska vårrullarna i Hackescher Markt

av Johanna Paues, Berlin

mv2Det händer inte ofta att jag tar en dag ledigt för att gå i butiker (jag har faktiskt aldrig shoppat så lite som sedan jag flyttade hit till Berlin, någon annan här som känner igen sig i det och funderat på vad det beror på?) men i går gjorde jag precis det. Jag och min mamma, som är här på besök, åkte till Hackescher Markt där det ligger massor av affärer – både större kedjor och småbutiker.

Det var regnigt och ruggigt men ändå så himla roligt att bara gå runt och titta, prova något när andan föll på. Lyxigt för mig som oftast behöver fler veckor på mig för att få iväg en beställning på nätet, eftersom jag bara hinner kolla några minuter i taget. Att gå runt på stan har känts som en alldeles för tidsslukande aktivitet för att få plats i det här småbarnslivet.

Hur som helst, Hackescher Markt är ett himla roligt shoppingområde. Ungefär tusen gånger mer inspirerande är supertrista Kürfurstendamm, där det nästan bara finns megastora kedjor. Allra bäst är det längs med Neue och Alte Schönhauser Strasse och Münzstrasse.

mv1

Fast höjdpunkten var nog ändå när jag fick äta mina älsklings, älsklings, älsklingsvårrullar. De finns på klassikerrestaurangen Moniseur Voung, en vietnames på Alte Schönhauser Strasse som är lika full med folk nu som när vi flyttade hit för sex år sedan. En gång när min bror och hans tjej skulle hälsa på oss tog de en taxi raka vägen till restaurangen från flygplatsen för att de hade längtat så mycket efter de där vårrullarna – så goda är de. Missa inte om ni är krokarna!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Tobias Sahlén & Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB