Startsida / Inlägg

Okej, Berlin 2015 – nu sätter vi igång

av Johanna Paues, Berlin
johannaberlin_grafitti

Jag är tillbaka i Berlin och så in i bengen redo för det nya året. Jag tänker mig att det ska innehålla väldigt många spännande saker – till exempel att jag ska bli fruktansvärt framgångsrik i precis allt jag företar mig (alltså allt från jobbprojekt till surdegar och yogaposer) och dessutom en mycket integrerad och engagerad skolmamma så fort min son börjar i första klass i höst – skit samma om jag bara hänger med på hälften av vad som sägs på föräldramötena. Jag är så trött på att bara vara med på ett hörn i de där sammanhangen, vara utbölingen, invandraren som måste vara noga med vad jag portionerar ut min energi på för att inte ta slut alls – för gudarna ska veta att det slukar energi att komma någon annanstans ifrån och vara tvungen att lära sig allt som är självklart för infödda. Men på det sjunde året är jag äntligen på där, med energi som kommer räcka hela vägen. Jag känner det!

Jag ska äta mindre socker men dricka alldeles lagom mycket öl och så tänkte jag fortsätta att resa en hel del. Hänga med R, aka wherethehellamI_qm (följ och lös hans quiz på Instagram!), till diverse sköna platser på jorden. Kanske göra några reportageresor med Hanna också? Och så en lång Sverigesommar på det. Njuta av det bästa av mina två världar. Den i Berlin och den i Sverige.

Berlin, ja. Min bästis i alla väder, mina drömmars stad! Vad ska du och jag hitta på i år? Något alldeles extra kreativt och kul och alldeles underbart, tycker jag. Bring it on, 2015. Jag är redo.

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB