Startsida / Inlägg

Lode and Stijn – en pop up-restaurang att satsa på

av Johanna Paues, Berlin

Jag gillar verkligen pop up-restaurangstrenden som råder nu. Att gå på en pop up är ett supertrevligt alternativ till vanliga restaurangbesök och leder inte sällan till kul möten med nya människor och, inte minst, en fantastiskt matupplevelse.

lode2

I lördags tog en av mina favoritfoodies här i stan, The Bread Exchange-Malin med mig till Lode & Stijn. En pop up skapad av just Lode och Stijn, två unga kockar med stora ambitioner. Det var så himla trevligt, och riktigt, riktigt gott. Sex rätter, bland annat de här.

lode1 Toast med lammtartar och torkad äggula. Asså. Dog lite här.

lode3
Friterad potatis med creme fraiche och råg. Helt bisarrt gott.

lode4

Hälleflundra med grisnacke och vild broccoli. Fint som snus.

Lode & Stijn kommer fortsätta att hålla i middagar två gånger i månaden åtminstone fram till sommaren, så det är nog inte alls omöjligt att pricka in ett besök och få biljetter. Håll koll på deras Facebookssida. Tanken är att de så småningom ska starta sin alldeles egna restaurang.

By the way. En annan av gästerna i lördags var Per Meurling från den helt fantastiska sidan Berlin Food Stories.  Ni som är på väg till Berlin och vill få koll på var de bästa restaurangerna finns, kolla in hans superlista här. Den är guld.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB