Startsida / Inlägg

Barnfamiljer! Här har ni en riktigt kul lekplats

av Johanna Paues, Berlin

Jag tycker mig ana en trend. För varje år jag bott här får jag fler och fler mail från svenska barnfamiljer som vill tillbringa en längre tid i Berlin. Några veckor, en hel semester, ibland till och med flera månader. För att Berlin är en så fantastisk stad för barnfamiljer.

Och så är det ju. Berlin är en underbar familjestad. Inte minst för att det finns så många platser och evenemang som är minst lika trevliga för de vuxna som för barnen. Biergärten med små lekplatser i anslutning, gatufester där ungarna hänger med utan att någon tycker att det är konstigt, restauranger som istället för att sucka över otåliga ungar slänger fram leksaker och ritprylar – och sedan självklart ser till att barnen får maten först.

Karls Erdbeerhof är ett sådant där trevligt ställe. Det är en jättelekplats med massor av superspännande äventyrsgrejer, så spännande att man som förälder inte kan låta bli att testa många av dem själv. Det mesta är gratis, andra grejer kostar en liten slant. Ponnyridning, superballa megagungor, världslånga rutschkanor, hoppborgar, klätterställningar som går ner under jord också, geggamojasandlåda, vattenkatapulter och gulliga djur – för att bara nämna några grejer.

Och just det. De har jordgubbar också. Och jordgubbsprodukter en masse.

Eftersom det ligger en bit utanför stan är det inget för de som är här bara över helgen, men för de familjer som väljer att stanna lite längre är det väl värt åkturen. Enklast att komma dit är med bil, men det går en buss också. Linje 668 Elstal – Wustermark, gå av vis hållplatsen ”Zum Erlebnis-Dorf“. Går en går i timmen. 

Mina barn, tre år och snart sex år gamla, fullkomligt älskade det. Och jag med.

karls4 karls3 karls2.jog

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB