Startsida / Inlägg

Schnappstime! (Man kan fira midsommar i Berlin också)

av Johanna Paues, Berlin
midsommarstang

Hej alla glada midsommarfirare i Sverige! Ni som är kvar, vill säga. Jag har precis, i detta nu, fått uppgifter om att i princip samtliga flighter Stockholm-Berlin i dag är tokfulla. Ha! Ni vill hellre vara här än dricka snaps i elva grader och spöregn! I don’t blame you.

Inte för att jag inte gillar midsommar, såklart jag gör det – jag är ju en utvandrad svensk för sjutton gubbar. Vi har ju en tendens att gå helt bananas när det kommer till svenska högtider. Och vad är väl en midsommar utan regn och vinterjacka? Men, men, Berlin kommer i alla fall att bjuda på snäppet bättre väder – och jag har några riktigt fina firanden att se fram emot i helgen. Det går att fira midsommar här i Berran också nämligen.

Till exempel ska jag gå på ett kalas ordnat av samma kvinna som ordnade den här helt fantastiska midsommarfesten förra året. Det var så vackert alltihop att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Ser så mycket fram emot det!

Sedan ska jag förstås gå till Svenska kyrkans firande. Vem vet, kanske vågar något av mina barn dansa kring stången i år? You never know. Där kommer jag nog också äta sommaren sillbit. Så var det avklarat, liksom. Orka åka till IKEA för att sedan ha en halväten burk i kylskåpet resten av somm… året.

Och annars då? Joråsatte. Det är mycket som händer hos mig just nu. Berättar mer om det inom – well, så snart jag hinner.

Glad midsommar!

midsommar
Stångdans på Svenska kyrkan i Berlin för några år sedan. Lägg märke till den urbana inramningen.

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Fred Balke och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB