Startsida / Inlägg

Inte en lugn stund för foodien i Berlin

av Johanna Paues, Berlin

Det händer så otroligt mycket på Berlins matscen just nu att det inte är klokt. Nya restos överallt och hela tiden, food trucks och matpartyn. Det är som att hela världens matnördar kommit på samtidigt att Berlin är the place to be. Vilket de såklart har rätt i.

Med andra ord – ni som tror att en weekend i Berlin är lika med korv och sauerkraut till frukost, lunch och middag kan tänka om. Berlin har blivit en matstad att räkna med som har betydligt mer att bjuda på än så.

Bite Club är ett av de evenemang det pratas mycket om just nu. Det är ett slags matmarknadshäng som goes party. Flera av stans absolut grymmaste matkreatörer är där (bland annat restaurangen Jolesch som gör grrrrrymma schnitzlar och Tausensuend med de vackraste och godaste tårtorna och kakorna man kan tänka sig. Missa inte hennes vegan-raw-food-brownies!) – allt utspelar sig, såklart, i en skönt berlinig miljö vid Arena Berlin-området vid S-bahn Treptower Park. Varannan fredag!

Har du fler tips på kul matevenemang man inte får missa i Berlin? Tipsa gärna i kommentarerna!

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB