Startsida / Inlägg

Därför ska du klippa dig när du är i Berlin

av Johanna Paues, Berlin

Herregud, nu är jag så vinterglåmig att jag typ inte gör något annat än att drömma om sol, spa-behandlingar och vårkappsshopping. Februari alltså, jäkligt brutal månad ändå. Totalkantad av vintern-tar-aldrig-slut-känsla.

Så, what to do? Fixa håret kanske? Dagens tips handlar om ett ställe som jag aldrit varit på (har ej heller färgat håret, någonsin) men fått rekommenderat från flera håll. Die Baderin ligger i Prenzlauer Berg och är en frisör som sysslar med naturfärgningar. För er som tröttnat på att ha en massa läskiga kemikalier i hårbotten stup i kvarten.

Men det bästa verkar vara att man inte bara får ny hårfärg där, man kan även få med sig ett recept och ingredienser så att man koka ihop färgen själv nästa gång. Det är så jäkla eko-green smoothie-Prenzauer Berg så det inte är klokt. Men skitbra grej ju. Eller?

Överhuvud taget är det supersmart att klippa sig när man är i Berlin. Det finns massor av grymt bra ställen (där nästan alla pratar engelska dessutom) och det kostar kanske en tredjedel av vad det gör i Sverige, eller i Stockholm i alla fall. Min favorit är Ponyclub i Friedrichshain men jag har också hört att frisören i The Store, som ligger på gatuplanet av Soho House i Mitte, och NeoBerlin i Prenzlauer Berg ska vara grymma. Och engelskspråkiga.

 

Läs mer!
Min guide till 10 unika och riktigt bra restauranger i Berlin

Hon reser runt i världen – med surdeg i bagaget. Om Berlin-baserade Malin Elmlid från superinspirerande projektet The bread Exchange.

Den kompletta resguiden till Berlin.  Allt du behöver för en skön weekend i stan.

skärmdump plusguide

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB