En färgsprakande liten rackare
avTill nyårsfesten hade vi på Söndag temat ”snittar och småplock”. Den här är jag faktiskt lite extra nöjd med, särskilt som också ”fatet” är ätbart.
Skaldjursröra i salladskupa
Till 10-12 snittar
2 dl räkstjärtar
3 dl kräftstjärtar
100 g surimi, crab sticks
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Salt och peppar
1 dl finklippt dill
En kruka romansallat
Garnering:
Räkor
Färsk dill
Citronskivor
Gör så här:
1. Om du använder räkor och kräftstjärtar i lag, låt dem rinna av ordentligt. Hacka surimin i små bitar.
2. Rör ihop majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Blanda i dillen, räkor, kräftstjärtar och surimi.
3. Skär salladsståndet rakt av på mitten, tvärs över. Skölj bottendelarna (de styvare delarna), låt dem rinna av och lägg upp dem på ett fat. Klicka på skaldjursröran, jämnt fördelat, och garnera med några räkor, färska dillkvistar och små citronskivor.