Vi är för jävla dåliga
avVar tionde stockholmare är en fin människa, men ute i landet är det bara lite drygt var tjugonde människa som är något att ha. Resten är skräp. Tror ni mig inte? Well, läs då det här:
”Svenskar dåliga på vardagschampagne”
Efter lite redogörande information om exakt hur dåliga vi är – att vi trots att konsumtionen av högoktanig skumpa ökar med 9 procent per år envisas med att bara njuta bubbel till fest, att just stockholmarna är ”duktigast på champagne till vardags” och att inte en kotte i Övre Norrland använder bubblorna som romantisk stämningshöjare – önskar herr Gerard Rafai, Commercial Director för champagnehuset Alexandre Bonnet att vi borde, ja:
– Att korka upp en flaska till hämtsushin en vanlig tisdag är något vi borde göra oftare.
Utifrån detta pressmeddelande ställer jag mig två frågor:
Vad kostar den billigaste pavan champagne på Systemet jämfört med priset på en 8-bitars på sushipalatset i Enskede?
och
Jag är ju born and raised i Växjö, men bor sedan många år i Stockholm, är jag då hel- eller halvdålig som människa?