Startsida / Inlägg

15 000 att spara

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Innan du läser vidare kan det vara värt att veta att jag har mina rötter i Småland.

I fjol gjorde jag ett mat-jobb för Söndag som handlade om hur mycket man kunde tjäna på att ta med sig matlåda till jobbet istället för att gå ut och äta lunch på restaurang måndag-fredag. Jag jämförde vanliga hemmagjorda husmanskoster med ett snittpris på luncher i Stockholms innerstad (cirka 85 kr/lunch och det var ganska lågt räknat dessutom). Det hela landade på siffran 15 000. Så många kronor kan man alltså spara på ett år genom att ta med matlåda istället för att krogäta. Rejält med stålar (även om det kanske är lite mysigt att komma ifrån jobbet en timme mitt på dagen och att det kanske är bökigt att stå hemma och laga lunchlådor i massor) och inte behöver det bli tråkig, ful eller slabbig mat bara för att det legat i en låda. Eller lådor, som i kollega KFO:s fall. Han – en matlådandets pyssel-Picasso – har tagit lunchmaten till en helt ny nivå med mängder av små lådor med tillbehör av olika slag.

Vackert? Javisst!

Gott? Aber natürlich!

Billigt? Japp, 15 000 kronor billigare på ett år.

Skärmavbild 2013-03-28 kl. 10.39.57