En korkad fråga – ett svar
avJag tror att det var redigerar-Hanna som frågade mig om det fanns någon vegetarisk maträtt som kunde mäta sig med kött. Icke, tänkte jag, men så kom jag på att det faktiskt finns en värdig utmanare: Cashewbullar!
Så här gör man:
Cashewbullar
15-20 stycken
1 gul lök
150 g cashewnötter, naturella utan salt
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl parmesan, riven
3 ägg
1/2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 tsk salt
Smör till stekning
Gör så här:
1. Skala löken och hacka den grovt. Lägg lökbitar, cashewnötter och vitlök i en matberedare med knivtillsats, eller använd en stavmixer. Kör några sekunder tills allt har smulats sönder.
2. Tillsätt ströbröd, riven parmesan, ägg, sambal oelek, olja och salt och kör ytterligare några sekunder tills allt har blandats till en jämn och fin smet.
3. Forma smeten till runda små bollar av köttbullstorlek. Stek dem gyllenbruna runt om i smör i en stekpanna.